I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Cinque Terres två sydliga byar

Som jag berättade i ett tidigare inlägg, så består Cinque Terre i Italien bland annat av fem byar som ligger längs den klippiga och branta kusten. Det här inlägget handlar om de två sydligaste, Manarola som är nummer fyra norrifrån och Riomaggiore som ligger längst söderut närmast staden La Spezia. Den sista byn, som var hemby under veckan, sparar vi till ett annat inlägg.

#1

Vi börjar i Manarola. De flesta byar har bara en huvudgata, och det gäller även Manarola.

#2

Är det ett helgerån att ta bort de vackra pastellfärgerna och göra en svartvit bild? Å andra sidan tycker jag att den gjorde sig i svartvitt också.

#3

Ganska högt upp i Manarola, nära kyrkan. Tvätten vajar som vanligt i vinden. Notera vinodlingen i bakgrunden.

#4

Att försjunka i mobiler och surfplattor verkar vara universellt.

#5

Då har vi förflyttat oss till Riomaggiore. Även denna by har ett spektakulärt läge.

#6

Hamnen i Riomaggiore är inte stor!

#7

Jag har letat i fågelboken och det här skulle kunna vara en juvenil rödnäbbat trut. Igen röd näbb, men den kanske kommer när den blir vuxen?

#8

Är inte det här typiskt italienskt?

#9

Ååh - italiensk frukt!

#10

Riomaggiores huvudgata, fast jag valde att utesluta själva gatans stök här. Ett fort tronar över byn.

Inlagt 2014-08-24 11:59 | Läst 3873 ggr. | Permalink
Ljuvligt vackert! Tack för att du delar med dig!
Svar från Bjarne 2014-08-24 17:03
Tack så mycket Heléne!
Ha en bra söndagkväll!
Bjarne
Cinque Terre är Fantastiskt vackert!! Många vurmar för Portofino, men de andra småbyarna är ju mycket mer genuina och fina.... Första gången jag var där är säkert 30 år sedan, efter det några gånger till och senast med min dotter... En plats, att återvända till, för en helg eller så... Ska bli spännande att läsa nästa inlägg... Se om du får med min favoritby... ;) Ciao!! //Peter
Svar från Bjarne 2014-08-24 17:05
Tack så mycket för kommentaren! Några inlägg tillbaka handlade om två av byarna, så jag kommer att täcka alla när jag är klar. Antingen har jag redan haft med din favoritby eller så kommer den! 'Det är ett fantastiskt område och jag önskar jag upptäckt det tidigare. Där kanske var färre turister för 30 år sedan.
Ciao Peter!
/Bjarne
Hej Tommy , sköna bilder som väcker minnen till liv! I och jag var där för några år sen (herregud, tiden GÅR fort, tror det var 2006, snart 10 år sen). Byarna oerhört vackert belägna men aningen för mkt folk för min smak. Vi bodde några nätter ute på vischan men efter kusten och det var suveränt. Många fina bilder du visar, 3:an, 5:an och 7:an är favoriterna! Önskar dig en fin vecka/ Björn T
Hej Bjarne , sköna bilder som väcker minnen till liv! I och jag var där för några år sen (herregud, tiden GÅR fort, tror det var 2006, snart 10 år sen). Byarna oerhört vackert belägna men aningen för mkt folk för min smak. Vi bodde några nätter ute på vischan men efter kusten ochd et var suveränt. Många fina bilder du visar, 3:an, 5:an och 7:an är favoriterna! Önskar dig en fin vecka/ Björn T
Svar från Bjarne 2014-08-24 17:06
Oj, två kommentarer! Tack så mycket! Jag svara på den där jag heter Bjarne... Kul att höra vilka som är dina favoritbilder.
Ha en bra vecka du med!
Bjarne
Det är verkligen sagolikt vackra byar och landskap! Fint fångat med härliga färger! Och, ja, det svartvita funkar också!
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-08-24 17:07
Tack för kommentaren, Niklas! Kul att den svartvita föll dig i smaken också.
Hälsningar, Bjarne
Fint skildrat, dit skulle jag gärna ta mig på semester! Må gott, LO
Svar från Bjarne 2014-08-24 17:08
Tack så mycket LO! Ja Cinque Terre rekommenderas varmt!
Ha det bra!
Bjarne
Fina resebilder Bjarne och ett trevligt reportage. Jag fastnar extra länge vid tredje bilden. Gillar också ditt sätt att blanda svartvitt med färg. Det ser väldigt italienskt ut på fler av bilderna.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2014-08-25 18:36
Tack så mycket för kommentaren, Lena! Kul att du valde favoritbild. Så bra att det ser italienskt ut, då ljuger inte bilderna alltför mycket!
Hälsningar, Bjarne
De tre som är försjunkna i sina mobilplattor sitter säkert och skriver till varann,
de har kommit på att de bråkar mindre då. =)

Fina bilder.

//J
Svar från Bjarne 2014-08-25 18:37
Tack Johanna! Ja, det var ju också en tolkning!
Hälsningar, Bjarne
God morgon Bjarne! Du presenterar här detaljrika bilder (ja, kanske inte fågelbilden kan anses detaljrik på samma sätt som de övriga, men fågeln har ett kul uttryck) som jag utgår från speglar dessa pittoreska byar väl. Om du tröttnar på ditt vanliga kneg har du med stor säkerhet en framtid tryggad som fotograf åt resemagasin och liknande media! Här tycker jag bild 1 och 6 sticker ut från de andra. Bild 1 för detaljrikedomen, människor som antingen vänder sina huvud åt olika håll - typiska flanörer - men där någon finner anledning att peka på något extra intressant. Vad det nu kan vara. Båten är ett kul inslag och drar blicken in i bilden trots att båten är vänd på fel håll.
Bild 6 visar både urgamla rester av tidig bebyggelse och lite modernare byggneder i pastellförger förutom det trista betonggrå huset i mitten av bilden. De få människorna ger bilden lite liv.
Måste också kommentera den stora klockan i den sista bilden: det kan knappast vara någon stadsarkitekt involverad i klockans utformning. Den är oproportionerligt stor och förfular den anrika byggnaden. Men klockan kanske är lika antik som tornet?
Måste jag välja mellan etta och sexan, så blir hamnbilden (nr 6) min favorit!
Ha en skön söndag! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-09-07 09:54
Hej Ulf! Tack för kommentaren. Jag önskar du hade rätt med den alternativa karriären, men jag är för feg i vilket fall som helst för att ens testa! Jag tycker du gjort bra val med favoritbilderna. Själv är jag lite förtjust i den svartvita också, men smaken är olika! Klockan uppe på borgen är verkligen stor och förfulande. Jag tror inte alls att den är ursprunglig, utan säkert något modernare påfund.
Ha det gott!
Bjarne