I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Det smälter

På en vecka har nästan all snö försvunnit här i Skåne. De två första bilderna är tagna för en vecka sedan och de två sista igår. Nu finns bara enstaka fläckar och en del is kvar.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2021-02-28 09:09 | Läst 1356 ggr. | Permalink
Ja, jisses vad snabbt en hyfsat rejäl (men ändå en sen) vinter kan försvinna.. vem trodde det! Man får vara tacksam för den korta vinter som var.. det gav lite 'nya' fina motiv i alla fall! Nu får vi ställa om till lite 'vårbilder' snart framöver..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2021-03-02 20:05
Ja det har varit en mycket omväxlande vinter. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Håller med kort men intensiv vinter och kan tänka mig att hos er kändes det nog märkligt på olika sätt dels att det kom så mycket snö. Roligt att få så många fina bilder med vinter i närmiljö
Svar från Bjarne 2021-03-02 20:06
Det har blivit mycket snöbilder i år. Gäller att passa på! Tack för kommentaren Nini.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne
Här i Roskilde har snön varit borta sedan den 16 februari och vi har haft den högsta uppmätta temperaturen för en februaridag någonsin. De flesta soltimmar och minst regn.
I nummer 1 och 2 är det något med linjerna som lockar mitt öga. Nummer 4 kan vara ett litet foto på väggen - kreativt sett.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2021-03-02 20:11
Hej Erik! Jodå, vi har satt temperaturrekord för februari också. Kalmar hade +17 någon dag. Jag antar att det är de krokiga linjerna du ser i de två första bilderna! Tack så mycket för kommentaren.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Det har gått fort nu. Istället för minusgrader råder flera plusgrader. Fina bilder som visar årstidsväxlingen.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bjarne 2021-03-02 20:12
Tack för kommentaren Jörgen, kul du gillar!
Hälsningar, Bjarne
Jag tyckte det kändes som att all snö i Uppland försvann över en helg. Men det var väl mest öppna ytor som tinade fram och de som var sådda blev då väldigt gröna. Jag befinner mej utanför Skellefteå för tillfället och här är det mängder med snö, men det är plusgrader på dagarna och det smälter. Gillar ffa andra bilden med den slingriga lilla fåran med vatten. Sista är också fin på sitt sätt, mer abstrakt.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2021-03-02 20:15
Den slingrande bäcken gick inte att motstå! Det har nog varit plusgrader i hela landet någon dag. Verkligen omväxlande! Tack så mycket för kommentaren Lena.
Hälsningar, Bjarne
Samma som här i Stockholm då. På ett par dagar så försvann det mesta. Men härligt med lite vårdväder också. Gillar den sista lite extra.

MvH
Johnny
Svar från Bjarne 2021-03-02 20:18
Tror jag det. Kul att du gillar ismönstret! tack för kommentaren Johnny.
Hälsningar, Bjarne
Vintern är nog över i södern. Men fruset kan det ju bli igen! #2 är genomtänkt med det slingrande smältvattnet, med mossklädda stenar som små öar. Fint fruset mönster i #4
Svar från Bjarne 2021-03-05 21:17
Den slingrande bäcken gick inte att motstå. Stort tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne