I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

En tur i Transtrandsfjällen

Transtrandsfjällen kanske någon undrar? Jo, det är mer känt som Sälenfjällen nuförtiden, men det officiella namnet är egentligen Transtrandsfjällen. Jag skulle tro att det var när fjällturismen tog fart, och Sälen är orten där man svänger upp mot fjällen, som namnet Sälenfjällen började användas mer.

#1

Det var dimmigt på morgonen och dessutom hård skare som inte underlättade vid längdskidåkning utan spår. Här försökte kompisen Håkan och jag hitta en väg framåt längs Flatfjällets sluttning, då vi stötte på en ravin.

#2

Myrflodammen på Flatfjällets norrsida.

#3

Kompositionsvariant på samma plats. Vilken blev bäst?

#4

Bäcken Synddalsliden. Synddalen stavas både med ett och två 'd'.

#5

På många ställen hänger skägglav.

#6

Här smög jag in en bild från en annan dag. Den är från Hundfjället, en dag med slalomåkning. Det var ett särskilt ljus när vi kom upp med liften som "behövde" förevigas.

Inlagt 2015-04-05 10:54 | Läst 1243 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Det är en hel del snö kvar där ser jag. Fint! Här i Stockholmstrakten snöar och regnar det om vart annat, ingen ordning alls. Så där som det brukar vara i april :-) Ha en fortsatt fin påsk. Mvh/ Elisabeth
Svar från Bjarne   2015-04-05 15:54
Tack för kommentaren Elisabeth! Jo, det var gott om snö, omkring en meter. Trist med regnet i Stockholm. Här i Skåneland har vi en riktigt fin påsk, även om det kom någon hagelskur igår.
Hälsningar, Bjarne
Bild nummer tre och den sista smakar bäst för mig. Jag måste erkänna att jag är inte speciellt förtjust i snö:)
3:an! Usch snö, nu har solen börjat värma igen!
Dags att ta fram krattutrustningen och skottkärran, fast jag eldar fortfarande;)

Ramla nu inte och bryt dig!
Kenneth
Brrrr...! en massa snö! =) Vi vill ha vår nu ju, fast snö är ju bra om man vill åka lite skidor!
Bild nummer två tilltalar mig mest av de två! =)
Ha det så gott i snön!
Fin serie där jag gillar den sista bäst pga. det härliga ljuset som ger en skön vindpinad stämning, må gott, LO
Hej Bjarne! Runt Myrflodammen har jag skidat vid flera tillfällen, det är ett riktigt trevligt område! Av de två bilderna med olika kompositionstema (nr 2 och 3) är det för mig lätt att välja den jag gillar mest: nr 2. Den är mer sammanhållen och harmonisk. Den bild som verkligen sticker ut i bildsviten är nr 6! Härligt ljus och det fallna lilla trädet ligger mycket snyggt och leder in blicken i bilden. Sedan kan vi alltid diskutera graden av grått i bilden, men oavsett det är så bilden min favorit. Dock med bild 2 som en mycket god tvåa! Njut av värmen och solen i helgen! /Ulf
Svar från Bjarne   2015-04-11 18:48
Hej Ulf! Håller helt med dig att nummer två är bättre än trean, mycket tack vare att hela böjen av isytan är med. Kanske framstår trean som bättre i bloggen om man inte förstorar tack vare det större formatet.

Jag förväntade mig en kommentar om gråheten i sista bilden! Nästa inlägg har vitare snö. Annars är det en bild jag gillar, även om jag nog väljer tvåan före, men det är ju en smaksak!

Ha en bra lördagkväll och hoppas du kunnat njuta av dagens härliga värme!
Bjarne

Innehållskategorier

Låsta kvalitetsartiklar, Portfolio, obegränsat med bilder - nu får du 50% på PlusLäs mer