I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

En tur vid Fulltofta naturcentrum

Fulltofta strövområde ligger strax norr om min födelseort Hörby. På senare år har man satsat stort på att bygga ett naturcentrum med flera vandingsslingor, information, aktiviteter och på vissa ställen handikappanpassning. Den mulna dag jag var där passade det bäst att ta lite intima landskap och naturdetaljer. Så blev det!

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2016-03-13 20:01 | Läst 2230 ggr. | Permalink
Trean smakar bäst. Man kan undra hur i hela friden sakers tillstånd kan vara:) Det verkar ha växt åt alla möjliga håll, och dessutom splittrats åt alla håll.
Svar från Bjarne 2016-03-14 19:52
Tack för kommentaren, Ingemar! Naturens vägar äro outgrundliga.
Hälsningar, Bjarne
"Naturliga" detaljbilder, väl utförda, kul!/ Björn T
Svar från Bjarne 2016-03-14 19:52
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Riktigt fin serie, spännande med närbilder, bra! Må gott, LO
Svar från Bjarne 2016-03-14 19:53
Tack så mycket för din värmande kommentar!
Ha det fint!
Bjarne
Fint fångade naturbilder Bjarne!
Svar från Bjarne 2016-03-14 19:53
Tack så mycket Danne, kul att du gillar!
Hälsningar, Bjarne
God kväll fotografen! En trevlig kvartett intima bilder, där den första är lite mystisk med sin något mörka ton. Har inte klart för mig vad det är jag ser mer än att bilden innehåller några pinnar/grenar i olika grader av förmultning. De ligger dock på sådant sätt att det blir lite ordning och reda i bilden.
Den andra bilden är en mindre explosion i de trevliga höst-/vnterfärgerna rostbrunt och grönt. Att det är en fuktig dag framgår tydligt. Du har lyckats fånga ett utsnitt av nature med flera olika mossor, gräs, löv, granskott, ormbunke m.m. En trevlig bild!
Sedan är det svartvitt igen i bild tre. Första tanken var att den mörka, nästa helt svarta ytan i nedre delen i bilden var störande men har omprövat det. Den utgör en välgörande fast punkt i bildytan som i övrigt till stor del består av brottytor.
Den avslutande bild har en betydligt dovare färgskala än den andra färgbilden. Men i grunden är det samma färger i bilderna utöver att det i den sista finns "vattenfärg". Är allt lite nyfiken på varför du valt så omättade färger i denna bild! De omättade färgerna gör att bilden inte tränger sig på som bild två. Inget negativt i det, bilder ger en mjuk skön känsla, även om bild två spontant är lättare att uppskatta på grund stunsen i den bildens färger. Men sen betyder ju motivet en hel del för hur bilden uppfattas.
Suck, nu blev det extra svårt att välja favoritbild, för det står mellan de två färgbilderna...Valet faller till slut på bild två, den vinner inte på grund av de starkare färgerna utan på grund av att motivet i sig är "intressantare". Ja, och bild fyra blir då förstås tvåa.
Önskar dig en skön skärtorsdag! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-03-25 11:30
Tack så mycket för den värmande kommentaren Ulf! Första bilden är en rot på ett omkullblåst träd. Nu ska jag försöka svara på varför jag valde omättade färger i fjärde bilden. Tja, det enkla svaret är att jag kände för det! Jag tyckte på något sätt att det passade motivet, så det är mer känslomässigt agerande än något jag gjort med förståndet! Man kan nog spekulera en stund kring vad som ger bäst resultat i bildsammanhang. Däremot kändes det naturligt att ha kraftigare färger i andra bilden. Kul att det lilla intima landskapet blev totalfavorit!
Ha det bra i Påsk!
Bjarne