I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Förmiddag på Kalven

Jag tog kajaken ut till Tjärö i Blekinge skärgård. Brittsommaren var slut och det var frost på bryggan i Järnavik när jag lämnade fastlandet. Fast väl ute på ön var det ändå rätt skönt. Under förmiddagen var det en hel del slöjmoln på himlen, och den stunden tillbringade jag på halvön Kalven i nordost. Fast det kom inte något vatten alls med på bilderna därifrån, så det är svårt att se att vi är på en ö, men jag lovar att det är så!

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2018-10-20 20:06 | Läst 1936 ggr. | Permalink
Kajak över havet låter helt underbart. Näst sista bilden är en riktig höjdare. Kan tänka du har utrustningen i vattentät flytpåse.
Svar från Bjarne 2018-10-21 16:26
Visst är det härligt när vädret är på en sida - och ja, visst har jag kameran i vattentät säck. Tack för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Jättefint! Du skulle behöva nån liten vattentät kamera att fota med under paddlingen.. Men det här också vackert, och stilla på något sätt!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2018-10-21 16:26
Oj, en kamera till... Ja, det kanske inte skulle vara fel! Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Härliga hösten! Och allt är inte regn och blåsigt. Mittenbilden fångade mig, då jag försöker förstå hur den är tagen. Tittar man.på den övre delen skulle den kunna vara tagen högt uppe i ett träd med björkskog till vänster och granskog till höger. Och den nedre halvan på någon meters höjd. Tänk vad lurig naturen är?
Svar från Bjarne 2018-10-21 16:28
När jag tittar på trean i efterskott förstår jag att den kan vara lite lurig! Jag har inte tänkt på det förut, eftersom jag vet hur den är tagen. Nedre delen utgörs av marken och så är det buskar ovanför det. Tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Låter som en underbar förmiddag :-). Mjuka färger och låg kontrast ger riktig höstkänsla, vackert!/ Björn T
Svar från Bjarne 2018-10-22 19:32
Det var kanonskönt! Stort tack för din kommentar Björn.
Hälsningar, Bjarne
God afton Bjarne! Slöjmoln är tacksamt när det gäller detaljrika motiv, vilket "bevisas" med dina bilder från Kalven.
I första bilden ser det ut som att solen har lyckats bryta igenom molntäcket så pass att det blir en tydlig belysning på de mossiga stenarna med de fina gula och bruna löven i förgrunden. Jag gillar att himlen "lyser" igenom i mellan träden i mellanpartiet, det hjälper tacksamt till att få djup i bilden. Den stora klippan bidrar till att gör att bilden stabil.
Den andra bilden passar utmärkt i kvadratiskt format. Busken i mitten med de få kvarvarande röda löven sitter som en smäck, vilket även den gråvita mossan bidrar till. Den är utspridd som om någon hade gått där och spritt ut lite här och där. Festligt. Buskens överdel ramas snyggt in av gröngult lövverk. Mycket angenäm bild!
Trean har du fångat i fågelperspektiv. Kreativt! Fina ytor med olika former, mönster och färger. Spontant känns bilden inte harmonisk, tror det beror på bildens nedre delen där bilden delas nästan i mitten av den torra grenen. Kanske får den att bilden känns lite "vinglig"? Ett annat utsnitt/beskärning skulle möjligen ordna detta? Jag gillar dock skarpt den övre delen där grenen försvinner i ett svart hål mellan enbusken och den färgsprakande busken (taggig antar jag).
Fjärde skapelsen har en härlig lövmatta som drar blicken in i bilden. Ett underbart mossigt träd stänger effektiv bildens överkant. Tjusigt!
En liten sten på en betydligt större dito bildar en tacksam förgrund i femman. Till det har naturen placerat några löv på marken och ett litet litet träd med gula löv framför stenen och en liten sten nere till höger. Även denna bild spelar med stor del av färgspektrumet. Det som skaver en del i mina ögon är en tomma ytan med himmel. Enligt min mening vinner bilden på att beskäras uppifrån så att den helt tomma ytan försvinner. Men det tål förstås att diskuteras!
Efter ovanstående rader blir min topptrio 2, 1, 4 - i nämnd ordning!
Önskar dig en fin vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2018-10-29 16:45
God eftermiddag Ulf! Tack så mycket för en utförlig och givande kommentar. Det är nog svårt att se, men laven i bild två sitter på små grenar eller buskar eller vad man ska kalla det, lagom utspridda på ytan.

Du har två bra beskärningsförslag. Nedre delen av trean är ganska intetsägande, så det hade nog varit bra att kapa lite där. Personligen tycker jag det är mindre nödvändigt att beskära överdelen i femman, men det kan absolut funka det också.

Ibland har jag själv en tydlig favoritordning, dock inte denna gång. Det kan vara samma som din - eller inte - eller efter dagshumör. Tvåan kanske växer hos mig också, delvis på grund av att det är ett lite annorlunda motiv med laven.

Hoppas du får en kanonvecka också!

Bjarne