I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Frågvisa bilder?

Man pratar ibland om öppna bilder och bilder som ställer frågor. Ofta är de bilderna intressanta och håller kvar betraktaren lite längre. Det finns förstås mycket som kan göra att en bild får betraktaren att undra, udda situationer, konstigt innehåll, annorlunda kompositioner och vinklar samt bilder där man inte direkt ser vad som finns i bilden.

Man kan också fundera på hur stor roll bildbehandlingen spelar? Tillför en lite annorlunda bildbehandling något, eller är det bättre att satsa på naturtrogna bilder? Här har svartvitt en särställning, eftersom världen inte är svartvit. Därmed har man ju redan avlägsnat sig från verkligheten och jag tillåter mig ofta att ta ut svängarna lite mer när jag gör svartvita bilder när det gäller t.ex. ljushet och kontrast.

Här kommer dagens bilder, oavsett om de ställer frågor eller inte!

#1

#2

Inlagt 2018-11-21 18:40 | Läst 926 ggr. | Permalink
Att skapa intresse kan göras på många olika sätt. Även om vi dras till vackra vyer och liknande, är tanken bakom en bild eller komposition oftast mer intressant. Det första jag tänkte i bild 2 var att rören såg ut som två frågetecken. Jag undrar hur mycket hjälp hjärnan fick av rubriksättningen i det fallet?
Svar från Bjarne 2018-11-22 20:49
Intressanta funderingar du har om frågetecknen! Sedan har nog den här typen av bilder svårt i det snabba digitala flödet. Är kanske fel plats för dylika. Tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Som Joakim undrar så, var det nog din rubrik och text som fick mig att titta en extra gång och fundera på vad det var som gjorde att jag inte bara tog en hastig titt och gick vidare.
En tanke blir så klart vad det var som fick dig att fastna för det motivet, och sedan att det var ju ett bra motiv i samband med texten.
Svar från Bjarne 2018-11-22 20:50
Varför fastnade jag för dessa motiv? Ja, det var nog att det var saker som var lite malplacerade där i naturen. Tack för kommentaren Margareta!
Hälsningar, Bjarne
Gillar uttrycket i andra bilden..inget fel på kompet men skulle gärna sett fler vinklingar..
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2018-11-24 15:51
Tack för kommentaren Gunte! Jag försöker förstå den, men hänger inte riktigt med. Fler böjda rör kanske?
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Jag gillar den här typen av bilder där det finns några ämnen som man inte förväntar sig i den vackra naturen. Som en slags motvikt och man kan undra varför och hur. Bildbehandling har många former och kan användas för olika ändamål. Jag använder sällan filtren, men håller inte mig från andra justeringar, beroende på vilket uttryck jag vill ha. Som du skriver är s/v en helt annan sak.
Bild nummer 2 är bara min smak, vilket ger åskådaren något att tänka på - super.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Men mest av alt vil jeg göra bilderne färdiga i kamran.
Svar från Bjarne 2018-11-25 09:31
Hej Erik! Stort tack för den vänliga och utförliga kommentaren! Du har förstått precis varför jag tog bilderna och jag håller med om att blid två är den som blev bäst. Sedan spelar det ingen roll om man väljer att göra bilderna färdiga i datorn eller i kameran. Det väljer var och en utifrån eget önskemål.
Många vänliga hälsningar, Bjarne