I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Fulltofta naturreservat 1:2

Fulltofta naturreservat är ett mycket vackert område med naturbetesmarker som ligger mellan Höör och Hörby i Skåne. Ekbackar varvas med fäladsmarker och en del våtmarker. Floran är varierad och det är förstås ett område med stor biologisk mångfald.

#1

Storken som satt på ängen flög plötsligt iväg. Jag knappade in överexponering, då jag trodde den skulle flyga mot himlen, men så blev det inte. Rå-format räddade situationen.

#2

Betesdjuren består av får och nötkreatur.

#3

#4

Ekgrenar som fallit till marken.

#5

Ekstock med myror.

#6

Urtidsdjur? Sänkt färgmättnad på den här bilden.

#7

#8

Har inte lyckats artbestämma blomman, men någon av er kanske vet?

Inlagt 2014-06-01 21:38 | Läst 1304 ggr. | Permalink
Mycket känsla i dina bilder, både till färg o form, o mycket fin teknik dessutom! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2014-06-02 12:29
Tack så mycket LO!
Ha en bra dag!
Bjarne
Sista bilden ser ut som teveronika.
Svar från Bjarne 2014-06-02 12:30
Ja, det ser det förstås ut att vara! Tack så mycket Urban.
Stork har jag bara sett på ett hustak i Marrakech och då på håll, aldrig i Sverige. Fint möte. Urtidsdjuret var också fint.
Svar från Bjarne 2014-06-03 21:28
Tack så mycket Margareta! Då får du bege dig till Skåne och kolla in storkarna! Nåja, det är inte så ofta man ser dem här också. Kul att du gillade urtidsdjuret!
Hälsningar
Bjarne
Hej Bjarne! Ser att jag halkat efter i kommenterandet! Fulltofta verkar vara en trevlig plats med många möjligheter till att göra fina bilder. Här har du använt kvadratiskt format till några av bilderna, bland annat nr 1. Kändes först som ett lite udda val eftersom det kvadratiska format inte ger fartkänsla. Ser sedan den fina träddiagonalen och anar hur du tänkt. Kanske är bakgrunden lite ljus?Dina fingerfärdighet med exponeringskompenering hade du inget för denna gång, men det har du säker nytta av vid annat tillfälle!
Snygg inramning och snyggt ljus på fåren och ängen i bild två.
Tredje bilden har tretal i grova björkstammar - tilltalande! Bilden hade dock i mina ögon vunnit på lite tuffare bildbehandling, t.ex. kontrast och/eller svärta.
Fjärde bilden är en kanonbild! Svartvit är det rätta valet och din bildbehandling har lyft fram strukturerna i de fina formerna. Blicken leds fint in i bilden.
Urtidsdjuret i bild 6 är uppmärksamt och skickligt fångat. Sänkt färgmättnad var ett klokt val då den hjälpt till att lyfta fram huvudmotivet.
Ett experiment med kvadratiskt format i bild 7 vore intressant! Men det ser ut att bli lite väl tajt mot kanterna... Sedan kanske svartvit hade varit ett bra alternativ?
Bilden på teveronikan ("mormors glasögon") är lugn och balanserad. Jag har alltidsvårt att bestämma mig var jag ska lägga skärpan i blombilder: ytterkanten på bladen, ståndare/pistiller, blomcentrum, knopp-utslagen blomma osv. Ser att du lagt skärpan på ett av kronbladen och därmed fått skärpa på knopparna också. Verkar vara ett klokt val. Det hade blivit en helt annorlunda bild med skärpan på den närmaste ståndaren eftersom resten av blomman och knopparna då hamnat i oskärpa. Den varianten hade blivit mer grafisk, men kanske inte "bättre"!?
Ja, när du läst min kommentar så här långt så blir det väl ingen överraskning att min favorit är bild 4?
Ha en bra vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-06-08 11:53
Hej Ulf! Tack för en som vanligt genomtänkt kommentar. Valet av favoritbild är nog inte helt överraskande!
Ha det bra!
Bjarne