I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Granit i massor

Vet inte om jag är en hård person, men jag tycker i alla fall om att fotografera sten. Nu är jag ingen expert på olika sorter, men jag förmodar att det är granit som fastnat på bilderna. Den som vet bättre får gärna rätta mig!

Bilderna är tagna en eftermiddag och kväll förra veckan vid Stenshuvud. Jag sökte skugga på grund av det intensiva ljuset, både från enstaka moln och från berget när solen kommit ner så pass långt. Jag fick lite bråttom när ett litet moln uppenbarade sig, som jag ville använda. Stenarna (första bilden) var på andra sidan en taggtråd. Jag har inte så långa ben. Ja, det blev alltså blodsutgjutelse. 

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2018-07-07 08:35 | Läst 1198 ggr. | Permalink
Runda och "mjuka", hårda och vassa, sten finns av många sorter! I sista bilden har du verkligen hittat fascinerande linjespel!
Svar från Bjarne 2018-07-07 16:59
Tack så mycket Christer! Även om sista klippan var i skugga, så kom det en hel del ljus utifrån havet som hjälpte till att skapa stora tonskillnader mellan olika sidor.
Hälsningar, Bjarne
Vackert! Sten är fint, speciellt när den är slipad av havet.. och inlandsisar.. Gissar att de flesta har en liten samling med stenar hemma..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2018-07-07 17:00
Min "stensamling" finns nog mest utomhus, men jag håller med om att sten är fint. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Grått och tråkigt. Var min första tanken över granittemat. Men så var det icke! Både med hjälp av grönska som livar upp stenstranden eller vad det nu är. Och med de rosa nyponblommorna (?) som pricken över i:et. Jag ska aldrig mer underskatta stenar!