I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Halvtamt i Aten

Gatorna i Aten är fulla av herrelösa hundar. Det är verkligen ledsamt att se och jag undrar hur de stackarna mår. Det finns en hel del katter också, men dem såg jag mest i anslutning till hus, så kanske att vissa av dem har ett hem. Även katter med hem är ju ofta ute själva.

#1

Utanför McDonald's har någon lagt ut en pappskiva för hundarna att ligga på.

#2

En hund, som ligger på trappan upp till Akropolis, har fått en bulle.

#3

Det var ganska kallt vid mitt besök, så den här hunden har kanske försökt att få lite värme från ingången till sportaffären.

#4

Vad tänker tjejen? Medlidande eller något annat?

#5
Även en metrostation kan erbjuda värme åt den som inte har någonstans att bo.

#6

Katterna är fotograferade i stadsdelen Anafiotika, som för övrigt kommer att vara tema vid ett kommande blogginlägg.

#7

#8

Inlagt 2014-04-24 17:30 | Läst 2324 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Fina bilder på de (förmodligen) herrelösa djuren. Den svarta vid Metrostationen ser ut att ha halsband. Den kanske har en ägare som kommer tillbaka med tåget. Kom att tänka på filmen om Hachiko då jag såg den.
Svar från Bjarne   2014-04-24 19:15
Tack för kommentaren, Margareta! Ja, jag hoppas en av hundarna har ett hem i alla fall.
Hälsningar
Bjarne
Mycket fin bildserie, komposition o teknik på topp o väl sammanhållet! Hälsn, LO
Svar från Bjarne   2014-04-24 19:15
Tack så mycket för den vänliga kommentaren, LO!
Hälsningar
Bjarne
Väldigt fina bilder , där hundarnas hemlöshet tydligt går fram. Man kan ju hoppas att de syrande så småningom ser det sorgliga i hemlösa husdjur.
Svar från Bjarne   2014-04-26 13:57
Tack för kommentaren, Annelie! Ja, vi får verkligen hoppas på bättre tider för hemlösa husdjur, och människor också för den delen.
Hälsningar
Bjarne
Hej Bjarne! Ja i Grekland, och i många andra länder, finns det många herrelösa hundar och tillsynes övergivna katter. Vi våra resor till Grekiska övärlden är just förekomsten av lösspringande hundar som är slående. Men de har aldrig varit aggressiva, bara (närgånget) nyfikna. Vilket man inte alltid är lätt att uppskatta.
Första bilden har en skvätt humor över sig, trots att hundarna troligen är herrelösa. De ligger rofyllt på var sin pappskiva på behörigt avstånd från varandra. Jag hade nog valt att beskära bort den oroliga överdelen av bilden (händerna och den ljusa interiören). Detta hade då skett på bekostnad av överkanten på varumärkes-M:en, men för mig hade bilden vunnit på det genom att hundarna hade fått en än mer framträdande roll.
Bild 6 andas ett lugn och förnöjsamhet över den stillsamma tillvaron i byn/stadsdelen.
Katten i bild 8 verkar vara lite aggressiv och markerar viss motvilja mot fotografaren. Dörren är typiskt grekiskt blå.
Har svårt att bestämma mig för vilken som är favoritbilden, nr 1 (trots mina synpunkter på beskärningen) eller nr 6... Får jag ta båda? Ja, det gör jag!
Go' kväll! /Ulf

Innehållskategorier