I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Här var det orkidéer

Strax utanför Vinslöv finns ett naturreservat som heter Åraslövs mosse. Det är ett fantastiskt ställe om man gillar orkidéer. Jag har för mig att där skall finnas inte mindre än 14 arter. Jag har några kvar att upptäcka, och vid det här tillfället såg jag bara två, fast de blommar ju delvis vid olika tidpunkter.

De rosa-lila orkidéerna har jag inte lyckats artbestämma fullt ut. Det kan vara blodnycklar, som är en underart till ängsnycklar. Om någon som läser bloggen vet vad det är, så får ni gärna skriva det!

Hur som helst är det en mycket fin plats, som innehåller både öppna kärrmarker, sumpskog, slåtteräng och "vanlig" lövskog. Jag skall försöka återvända dit lite oftare i fortsättningen. Det är inte långt hemifrån.

#1

#2

#3

#4

Jag är ganska säker på att det här är vaxnycklar.

#5

#6

#7

Nattviol. Den här bilden är inte tagen vid Åraslövs mosse, utan hemmavid, någon mil söder om Vinslöv. När jag låg i gräset och tog den här bilden, så hörde jag en bil bromsa in och backa. Sedan ropar någon "Hallå!". Jag reser mig upp och där står en kvinna och tittar på mig och säger: "Jaha, du fotar... Jag trodde att du hade trillat!". Jag ser att även postbilen stannat. Jag tackar så mycket för att de stannat och återgår till min syssla!

Inlagt 2013-06-30 14:04 | Läst 5109 ggr. | Permalink
Vackra bilder på vackra blommor.
Kul med hjälpsamma människor och något som liggande blomfotografer ofta får uppleva.
Svar från Bjarne 2013-07-01 08:55
Tack så mycket Margareta! Ha en bra dag!
Bjarne
Så vackert fångat!!
Tur att det finns medmänniskor som bryr sig. :-)
Ewa
Svar från Bjarne 2013-07-01 08:55
Stort tack Ewa! Visst var det snällt av dem att stanna.
Hälsningar
Bjarne
Oj OJ! Det var mycket fina färger och man kan bli imponerad av naturen när man ser dina bilder! Fint fotat Bjarne!
Svar från Bjarne 2013-07-01 08:56
Tack så mycket för den kommentaren Dan! Visst är naturen härlig så här års.
Ha det bra!
Bjarne
Gillar bild 3 bäst idag :) Allt gott
Svar från Bjarne 2013-07-02 13:53
Tack Mikael! Trean är ju den mest "annorlunda" bilden.
Hälsningar
Bjarne
Go' kväll! Du visar här fina bilder på vackra blommor... Jag väljer även denna gång två favoriter: bild 2 och 3. I den förstnämnda har du fått med en fin inramning på vänstersidan. Tänker både på det lodräta strået och det sneda. De gör att blicken verkligen hålls fast på orkidén. Om jag ska vara riktigt petig, skulle jag nog ha beskurit bilden något på högersidan så att de två stråna en bit upp hade hamnat utanför bilden. Men det är väldigt petigt av mig. Bild 3 ger genom sin kreativa oskärpa och färgkombination en skön försommarkänsla. Stråna i nedre högra hörnet täpper till ytan på ett fint sätt. Så den bilden blir vinnarbilden i mina ögon!
Må gott! /Ulf
Svar från Bjarne 2013-07-03 21:11
Tackar så mycket igen! En bra och utförlig kommentar som vanligt. Bild tre blir totalvinnare i den här omgången bilder och jag instämmer i att det nog är den bästa. Jag håller också med om stråna i bild två. De är störande och borde plockats bort.
Ha en bra kväll!
Bjarne