I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Höst i Rondane

I onsdags kom jag hem från en underbar höstvecka i Norge. Fjällen är verkligen vackra på hösten med de varma färgerna och nysnö på topparna. De här bilderna är från första dagen då kompisen Håkan och jag körde upp till Rondane så långt vi kunde komma med bil för att sedan vandra in till Rondvassbu. Det blev totalt en promenad på omkring 15 km. Molnen hängde lite lågt, så fjälltopparna ville inte riktigt visa sig, men det blev ändå en skön stämning i fjällen, tycker jag.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

Inlagt 2013-09-29 10:17 | Läst 3739 ggr. | Permalink
Vackra bilder i ett underbart landskap/Björn
Svar från Bjarne 2013-09-29 17:19
Tack så mycket Björn!
Hälsningar
Bjarne
Skulle gärna varit där själv men blev "tvungen" att åka till Istanbul i stället. Var där förra året vid denna tiden och dina bilder förmedlar fint stämningen och miljön. Snyggt Bjarne. /Frode
Svar från Bjarne 2013-09-29 17:21
Tack Frode! Istanbul är också spännande, men något helt annat.
Hälsningar
Bjarne
Härligt fina höstbilder i som berör Bjarne
Ken//
Svar från Bjarne 2013-09-29 17:21
Tack så mycket för den fina kommentaren Ken!
Hälsningar
Bjarne
Hej Bjarne! II vilken ände ska jag börja nu? Alla bilder är värda positiva kommentarer... men det orkar jag inte! Har svårt att fotografera öppna landskap, därför blir jag särskilt berörd när någon visar fina bilder från havsnära miljöer eller fjällen. Bild 8 med sin sparsmakade färgskala, förutom den perfekt placerade gula växtrevan, är underbar där vattendraget bildar en fin diagonal. Ljuset i bild 2 är något speciellt där ovädersmolnen i bakgrunden dramatiserar landskapet. Det röda blåbärsriset(?) på diagonalen i bild 3 lyfter den bilden. Synd bara att molnen svepte in toppen i bakgrunden. Solglimten på den snöklädda toppen i bild 6 kom som på beställning antar jag!? Måste jag utse en vinnare? OK, då blir det nr ... 8! Trots att den inte visar snöklädda toppar skriker bilden "fjäll" genom att visa den strida bäcken som forsar fram i sin fåra. Ha det gott! /Ulf
Svar från Bjarne 2013-10-07 18:57
Hej Ulf! Tack så mycket för den kommentaren! Kul att du valt en av mina absoluta favoriter till din dito också. Det syntes redan på kamerans display att det här var en bild som höjde sig över mängden. Den kommer att få ett helt uppslag i den fotobok som jag skall göra med tiden.

När vi åkte upp till Norge stack jag ut hakan och sa "Får jag inte några bra bilder med mig hem så säljer jag kameran". Jag visste förstås att det var helt ofarligt med ett sådant landskap. Det går helt enkelt inte att misslyckas, i synnerhet inte om man håller på en vecka.

Ha det bra!
Bjarne