I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Höstdag på Hanö

En dag i oktober gjorde fotokompisen Ulf Arvidsson och jag en utflykt till Hanö. Höstfärgerna hade försvunnit lite mer än beräknat, men en gul björk fick vara med på mer än en bild. Det unika med dagen var att att havet låg nästan spegelblankt. Ulfs bilder finns på hans blogg ulfsfotodagar.blogspot.se.

Jag gillar mycket att fotografera sten, vilket märks på bildurvalet. Här har jag valt ut det bilder jag är mest nöjd med. Kommentera gärna vilken som är din favorit!

Bild 1
Bönsäcken, Hanös norra udde med många små runda stenar. Tagen med ett 10-stegs gråfiler för att få en lång exponeringstid i dagsljuset.

Bild 2
Här är den berömda gula björken.

Bild 3

Bild 4

Läckert rutmönster i klipphällarna.

Bild 5

Även denna bild är tagen med 10-stegs gråfiler.

Bild 6

Jag tyckte den lilla stenen var så söt!

Bild 7

Inlagt 2012-12-29 17:23 | Läst 2798 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej
Över lag mycket fina och välkomponerade bilder och om jag måste skilja ut EN så blir det den första med sina böljande linjer i både träd och strand!
Christer
Svar från Bjarne 2012-12-30 12:20
Tack Christer, ha en bra dag!
Underbart vackra bilder, både i färg och komp!
Första är en tiopoängare i mina ögon!
Ewa
Svar från Bjarne 2012-12-30 12:20
Stort tack Eva. Ha det bra!
Underbara bilder allihop, men där bild nummer ett är en klar favvo!
Svar från Bjarne 2012-12-30 12:21
Tack så mycket Heléne! Du är enig med resten om favoritbilden. Ha det gott!
Hej Bjarne!
Nu har även jag hittat fram till din färska blogg! Eftersom jag var med på plats vid detta tillfälle och har en del liknande bilder väljer jag nummer 3 och 6 som favoriter. Jag fick inte alls till någon vettig bild på de gröna stenarna så jag är full av beundran att du lyckades så bra och fick en intressant bild med djup i (horisonten ser dock i mina ögon en aningens sned ut, men horisonten är ju lite diffus i diset...). I bild 6 skapar den lilla runda och välslipade stenen bland de mer strama "giganterna" en dynamik som är svår att motstå.
Svar från Bjarne 2013-01-01 16:35
Hej Ulf! Tack för din kommentar. Just bild 6 är en av mina egna favoriter, så det är kul att du gillar just den.
Hej Bjarne!
Som alldeles ny "bloggare" på Fotosidan.se tittar jag runt bland andra bloggare för att se vad som skrivs och vad som fotograferas. På så vis hittade jag hit.
Lite trött på betygssättande och skärpa landar jag hellre i vad en bild berättar och då gärna med stöd av en text. Därför tänker jag att bloggandet kanske kan vara intressant att pröva.
Och jag fastnade här för att jag tycker om dina bilder och av ovanstående är det bild fyra som tilltalar mig mest. Den förvirrar och sätter igång fantasin. Är det en gata eller vild natur...
Ola
Svar från Bjarne 2019-12-29 21:37
Hej Ola!
Oj, hittade du det gamla inlägget, på dagen 7 år gammalt ser jag! Jättekul :) Skoj att du gillar bilderna. Det är inte en gata i bild fyra, bara klipphällar med sprickor emellan där gräset kunnat gro. Välkommen som bloggare och lycka till! Tack så mycket för kommentaren också.
Hälsningar, Bjarne