I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Höstfärger i Vedema

Nu när våren äntligen är på gång så passar det väl utmärkt att blicka tillbaka till förra hösten? Ja, det låter väl smått idiotiskt kanske att tänka på hösten nu när naturen snart frodas för fullt. Fast jag gör det ändå. Jag tycker att hösten är en av de mest fotogeniska årstiderna med sina varma sköna färger. Därför får ni stå ut med lite höstbilder nu - eller gå till ett annat blogginlägg!

Bilderna är tagna i strövområdet Vedema nordväst om Hässleholm. Det är ett kuperat och trevligt område med flera vandringsslingor.

Vilken bild blev bäst?

#1
 

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Inlagt 2013-04-20 08:57 | Läst 3006 ggr. | Permalink
Vet inte riktigt vilken bild som är bäst, de är så vackra alla. Kanske fastnar lite extra för den nedersta.
På den nysnickrade bänken i bild två skulle jag vilja slå mig ner och njuta av höstfärgerna.
Svar från Bjarne 2013-04-20 20:34
Tack så mycket Margareta! Den där bänken är verkligen perfekt placerad.
Hälsningar
Bjarne
Vilka ljuvliga höstbilder! Jag "samlade" på dom i höstas och jag älskar att titta tillbaka på alla vackra färger som den årstiden bjuder på! För mig kunde det vara höst jämt! =)
Ha en toppendag!
Svar från Bjarne 2013-04-20 20:35
Tack Heléne! Ja, fotografiskt får det gärna vara höst hela tiden. Bästa fototiden, helt klart.
Ha en bra lördagkväll!
Bjarne
Fina bilder, ja det är märkligt men jag kände nästan en längtan dit, fast så får man ju inte tänka när våren nätt o jämt kommit igång. Dina bilder luktar höst, o just lukten av den skogsmättade luften när man promenerar i höstskogen gör den till en fantastisk fotoårstid. Mvh, LO
Svar från Bjarne 2013-04-20 20:36
Tack för en fin kommentar LO! Håller med dig om hur det känns och luktar på hösten i skogen.
Hälsningar
Bjarne
Helt plötsligt blir det höst här på fotosidan :D Riktiga fina bilder och ibland önskar jag att vi har höst längre än vinter :) Allt gott
Måste skriva här igen. Riktig fina bilder!! Kanske dags att undersöka vilka länder har längst höst, då vet man var man ska flytta :) Allt gott
Svar från Bjarne 2013-04-21 20:31
Tack för dessa mycket fina kommentarer, Mikael! Frågan är om du behöver flytta alls! Jag har i och för sig sett mycket fina höstfärger från Nordamerika också, så det kan eventuellt vara ett alternativ.
Ha en bra kväll!
Bjarne
Ja, varför inte lägga upp höstbilder! Omväxling förnöjer, en så sen vår som vi har i år. Många härliga höstbilder gör valet av favoritbild svårt. Det "självklara" valet av bild med den rätta höstkänslan borde vara nr 1, som på ett trovärdigt sätt förmedlar den fina och lugna höstdag som det måste ha varit när du var där. Men min favorit blir ändå nr 5 med den lövtäckta lilla stigen som kantas av de raka trädstammarna. Buskaget skiftar mellan höstfärgerna grön, gult och brunt och som pricken över i:et finns en fin ormbunke och stolt pekar på stigen. Övervägde i valet av favoritbild även nr 6, men mina ögon störs lite av den alltför ljusa ormbunken i förgrunden.
På återhörande!
/Ulf
Svar från Bjarne 2013-05-02 20:17
Tackar för det Ulf! Jag kanske slår till med fler höstbilder här på vårkanten, vem vet? Det här var väl någon dag (eller dagen efter?) Hanö, då jag tagit ledigt en extra dag för toto. Jag säger inte emot dig när det gäller favoritbild, men jag är själv osäker på vilken jag gillar bäst. Jag har flera alternativ och jag tror att det står mellan. 2, 3 och 5.
Ha det gott så hörs vi!
Bjarne