I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Vitt och blått men inte Finland

Nej, det är Grekland. Femte och sista inlägget från Aten den här gången i alla fall. Jag hittade stadsdelen Anafiotika som ligger på Akropolis' nordostsluttning. Det känns som en egen liten by i staden med sin egen karaktär. Små hus, smala gränder och mycket vitt och blått, ungefär som jag föreställer mig de grekiska öarna, fast jag inte varit där. Det är inte så stort, men jag tyckte det var mysigt att vandra runt där.

#1

#2

Här var så smalt att jag fick gå på sidan! Jo, det var axlarna som tog i...

#3

#4

#5

#6

#7

Apelsiner i mars! Utsikt mot centrala Aten och Lycabettus hill.

#8

Klippväggen har blivit en del av huset.

#9

#10

En del av Anafiotika sedd från Akropolis.

Postat 2014-04-27 16:57 | Läst 3549 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

London

Sambon och jag gjorde en kortresa till London i slutet av semestern. För omväxlings skull valde jag att resa lätt kameramässigt. Jag tog bara med kompaktkameran, en Sony RX100. Så här i efterskott tycker jag att det var ett bra val. De långa promenaderna i stan var ganska sköna utan en tung kamera runt halsen. Den enda gången jag saknade lite mer brännvidd var i St James´s park, där det fanns lite djurliv. Men det går att beskära också!

#1

Vad är det som är så intressant här?

#2

Hamleys leksaksaffär är enorm. Den är sex våningar hög. Bland annat finns drottning Elizabeth II och hennes Corgi i Lego!

#3

Piccadilly Circus är en samlingsplats på kvällen.

#4

De gamla dubbeldäckarna går bara i museitrafik idag. Här vid St Paul's Cathedral.

#5

Millennium bridge och St Paul's Cathedral.

#6

Dito.

#7

Vid Themsens södra strand.

#8

Tower of London.

#9

Den grå ekorren är på väg att tränga ut den röda i England. Här i St James´s Park.

#10

St James´s Park.

Postat 2013-12-15 17:25 | Läst 3794 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Istanbuls sevärdheter

Jag besökte Istanbul över Kristi Himmelsfärdshelgen. Här tänkte jag visa en del av de sevärdheter som jag besökte. OK, det kommmer nog att ha karaktären "turistbilder" - och det är ju precis vad det är också. I ett kommande blogginlägg tänkte jag visa lite gatubilder istället.

Istanbul är helt klart värt ett besök. Det är annorlunda och spännande och det finns mycket att titta på. Jag vill inte påstå att staden är särskilt vacker. Är det allmän utseendemässig skönhet man är ute efter, så finns det bättre platser att åka till.

#1

Hagia Sofia är nog Istanbuls mest imponerande byggnad. Den är byggd som kyrka för 1500 år sedan när vi levde i enkla hus med öppen eldstad och hål i taket. Den förblev kyrka i 1000 år men de senaste 500 åren har den varit moské.

#2

Svårfotograferat, även med vidvinkel, men interiören i Hagia Sofia är imponerande.

#3

Intill Hagia Sofia ligger Topkapi-palatset, som bland annat innehöll ett stort harem som rymde omkring 1000 personer, sultanens hustrur, konkubiner och barn. Vackert usmyckat är det i alla fall.

#4

Stora basaren är ett myller av gångar där allt möjligt finns till salu. Helt omöjligt att få en uppfattning om storleken på bild om man inte hyr en helikopter, och det gjorde jag inte...

#5

En av stadens många moskéer.

#6

Kryddbasaren är inte lika stor, men folkvimlet är ännu tätare här. Här säljs förstås kryddor, men en hel del annat också.

#7

Basilikacisternen är ett underjordiskt jättelikt vattenmagasin som försörjde Topkapi-palatset med vatten. Idag kan man besöka detta arkitektoniska mästerverk. Det finns bara lite vatten kvar i botten nu.

#8

Blå moskén eller Sultanahmet som den egentligen heter. Bara omkring 500 år gammal, men en mycket vacker byggnad.

#9

Taket inne i blå moskén.

#10

Blå moskén är vackert upplyst på kvällen. Jag tog även med fontänen som belyses av färgade lampor med växlande färg. Jag väntade tills ljuset var blått, då jag tyckte det blev en bra kontrast mot den gula fasadbelysningen.

Postat 2013-05-26 10:45 | Läst 5375 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Speicherstadt Hamburg

Mitt arbete för mig ibland på resor utanför landet. Sista veckan i november beökte jag bl.a. Hamburg och fick även några fria kvällar där. För att inte ha för mycket packning, hade jag bara kompaktkameran, Canon S90, med mig, men jag hade i alla fall ett mindre stativ med teleskopben, ett sådant där man kan få ner i fickan. Det var ändå till god hjälp för att kunna arbeta med lågt ISO för bästa bildkvalitet.

Bilderna är från stadsdelen Speicherstadt, som är ett lagerhusområde ursprungligen från slutet av 1800-talet. Området blev skadat under andra världskriget, men återuppbyggt igen. Det är ett spännande område med stora tegelhus, kanaler och stålbroar. Närmare floden Elbe har man också börjat bygga moderna byggnader. Jag passade på i skymningen för att få den bästa stämningen i bilderna. Någon som sticker ut av dem?

#1


#2

#3

#4

#5

#6
Det som jag först fastnade för när jag såg den här byggnaden var lysrören som hänger oregelbundet till vänster. Jag tycker de var mer framtädande i verkligheten än på bilden.

Postat 2013-01-13 16:49 | Läst 4038 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 ... 19 20