I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Man har tak på husen i Milano

Ja, det är klart man har tak på husen! Jag trodde faktiskt inte något annat, men när jag tittade på bilderna jag valt till det här inlägget, så kändes just "tak" som en gemensam nämnare. Bilderna är tagna vid en långweekend i Milano i slutet av maj. Det kommer ett inlägg till, och då blir det mer gatufotoinriktat.

Milano är väl mest känt som modestad, men liksom många andra italienska städer och samhällen, så finns det en särskild slags charm som jag gillar på något sätt. Att bara sitta ner på en servering och ta en fika är en njutning.

För den kameraintresserade kan jag nämna att jag den här gången valde att resa med en mindre och lättare systemkamera, en Olympus Pen, med två ganska billiga objektiv, som är relativt nyinköpta. Annars brukar det vara en Canon EOS 5D Mark II som följer med om jag inte valt att resa jättelätt med bara kompaktkamera. Jag är supernöjd med valet. Det var skönt att knalla runt i stan med mindre vikt, men ändå ha systemkamerans kreativa möjligheter. Jag skulle möjligen önskat något mer ljusstarkt objektiv för att kunna arbeta med kortare skärpedjup vid vissa tillfällen. Annars är jag mycket nöjd med bildkvaliteten.

#1

Första bilden är tagen från hotellfönstret. Sambon och jag bodde en bra bit ut från centrum, då det var svårt och dyrt att hitta vettiga hotell i centrum, kanske beroende på den pågående världsutställningen.

#2

Flera italienska städer har gallerior utformade som ett kryss, och även Milano. Galleria Vittorio Emanuele II har ett imponerande glastak med en kupol i mitten.

#3

Intill gallerian ligger den nog mest kända byggnaden, domen - eller domkyrkan om man så vill. Det gick att komma upp på takterrasserna via hiss eller trappor. Att vandra på takterrasserna på domen gör att man verkligen kommer nära all fantastisk utsmyckning. Inte konstigt att det tog runt 500 år att få den klar!

#4

Utblick över staden från domens tak.

#5

Också från domens takterrass.

#6

Tak från insidan, närmare bestämt järnvägsstationen Porta Garibaldi.

Postat 2015-06-03 18:24 | Läst 1267 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera