I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Jag vet vad jag gjorde förra sommaren

Ja, mina sommaraktiviteter är förstås inte lika spännande som den film jag travesterar på i rubriken. I det här fallet snarare motsatsen, lugn och ro vid havet. Jag hade jobbat ganska intensivt under våren och hade därför möjlighet att sluta lite tidigare några dagar den sista veckan jag jobbade innan semestern, första veckan i juli. Då åkte jag ner till stranden och vandrade, fikade lite och fotograferade lite också, även om det inte var huvudsyftet. Bilderna är tagna vid Äspet i Åhus och Friseboda, som ligger lite längre söderut i Hanöbukten.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Inlagt 2014-02-15 14:11 | Läst 3663 ggr. | Permalink
Härliga bilder! I dag håller jag ettan som "bäst"! Inte utan att man längtar till varmare årstid!
Svar från Bjarne 2014-02-15 15:12
Tack för det Christer! Den bilden ligger bra till hos mig också.
Sköt om dig!
Bjarne
Härliga, starka o vackra bilder som luktar sommar! Jättefina kompositioner allihopa, personliga favoriter blir nr 2+3
Svar från Bjarne 2014-02-16 11:34
Tack Annelie! Alltid intressant att höra vilka som är favoriter.
Ha en bra söndag!
Bjarne
Fina bilder från härliga trakter, du väljer sköna utsnitt med väldigt fin teknik=bra bilder! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2014-02-16 11:34
Tack så mycket LO för de vänliga orden!
Ha en bra söndag!
Bjarne
Fin och trevlig samling du bjuder på idag
Svar från Bjarne 2014-02-16 11:35
Tack Bengt!
Ha en bra avslutning på helgen
Bjarne
Hej Bjarne! Du serverar en mycket aptitlig samling sommarbilder, som ger mig ytterst svåra kval i att välja favoritbild. Hm.
Bild 1 har fint djup, lite sparsam men behaglig färgskala, intressant med båtmasten som bryter horisonten och därmed skapar lite spänning i den annars lugna bilden. Väcker dock inte inte några särskilda känslor hos mig.
Bild 2 har en spännande komposition med den gulgröna växten som mycket trevlig förgrund. Fin himmel. Sedan kommer jag till vårt "trätoämne" (!?): strån och grenar som sticker in i bilden. Här är det grässtråna som sträcker sig över husets fasad och tak som tyvärr stör mig en del.
Bild 3 bygger på den blommande nyponbusken, utan den hade det varit en tämligen ordinär bild, men nu är det en skön sommarbild.
Bild 4 är i min smak; spännande rötter som dominerar bilden och leder blicken till bakgrunden där de härligt böljande och platstypiska sandkullarna med det glesa tallbeståndet piggar upp. Hade dock gärna sett lite mer av kullarna.
I bild 5 bilder den hårt anfrätta och döda tallen en liten men tydlig grå diagonal mot den friska tallens gröna barrburr.Fungerar riktigt bra!
Funderar på hur den tämligen tunna tallen i bild 6 kunnat få så långa grenar som sträcker sig mot de båda kanterna. Svartvit är det bästa valet för att få fram såväl barkstrukturen som att låt de spännande grenarna dominerar. Men provade du kortare skärpedjup? Hade möjligen kunnat få det fina trädet att framträda ännu tydligare!?
Även för bild 7 är svartvit det bästa valet, hjälper till att neutralisera solljuset som annars kunnat dominera för mycket. Du vet att jag gillar övergivet och denna eka är definitivt inte sjöduglig, men ligger snyggt lite diagonalt.
Favoriten efter denna genomgång blir... nr 4!
Ha en skön avslutning på veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-02-20 20:05
Tjenix och tack! Beklagar att jag gör det svårt för dig. Ja, strån och kvistar kan vi säkert fortsätta träta om, varför inte!?

Jag kunde säkert inte åstadkommit mycket kortare skärpedjup i nummer sex. Alla bilderna är tagna med kompaktkameran och trädet är för långt bort för att åstadkomma det. Jämför med sista bilden med båten, där det trots allt finns viss oskärpa på bakgrunden, men båten är mycket närmare, så där gick det.

Jaha, fyran blev favorit. Inget dumt val kan jag tycka. Mer av kullarna? Lite länge sedan, så jag vet inte om något störande hade dykt upp. Får väl kolla till sommaren om jag hittar tillbaka till samma plats!

Ha ett bra veckoslut du med!
Bjarne