I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Kalven och dess huvud

Det finns betesdjur på Tjärö, både får och nötkreatur. De är viktiga för att hålla kulturlandskapets hagar sådär vackert halvöppna som de ska vara och gynnar också den biologiska mångfalden. 

I det här fallet handlar det dock om den nordöstra halvön på ön, som heter just Kalven. Utanför den ligger i sin tur en mindre halvö, som då fått namnet Kalvhuvudet. Denna bildsamling är från Kalven och dess huvud. 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2019-11-03 09:58 | Läst 1845 ggr. | Permalink
På nytt fina skärgårdsbilder!

#3 är strålande med udde efter udde som sticker fram. Med stenblocket i förgrunden. Sen hade jag nog föredragit något mindre kontrast, om det inte är återgivningen i telefonen som gör den kontraststark?

#4 har fint belyst vass och mjuka klippor. Man blir lite badsugen. Fast det blir man nog bara i teorin...

Vackert skyddad plats avbildad i #5! Den delvis blå himlen är viktig för scenen
Svar från Bjarne 2019-11-03 16:03
Tack för tipset, har kanske dragit lite mycket i spakarna i #3. Kul att du gillar den ändå. Du kanske är vinterbadare, och hade kunnat ta ett dopp! Tack så mycket för kommentarerna om flera av bilderna!
Hälsningar, Bjarne
Vackra bilder - och det är så riktig, vi skall hålla kulturlandskapet öppet och gynna den biologiska mångfalden. Dessvärre börjar det här öppna sig en konflikt. Vi skall äta väsentligt mindre kött (enligt vissa) - och det går inte riktigt ihop med det förstnämnda.
Svar från Bjarne 2019-11-03 16:05
Tack för kommentaren Peter! Ja, det finns en motsägelse här. Fast ett sätt att både ha kakan och äta den är kanske att minska på djuren som utfordras på annat sätt och behålla (eller till och med utveckla) naturbetet. Det är nog en försvinnande del av alla djur som finns på dessa marker.
Hälsningar, Bjarne
Finfina skärgårdsbilder vi får se här, bild nr fem tilltalar mig lite extra
Om du inte känner till det redan kan jag nämna det närbelägna Eriksberg vilt & natur som erbjuder en del matnyttigt både för foto och lekamen
Ha en fortsatt fin helg.
Svar från Bjarne 2019-11-03 16:05
Tack så mycket Leif! Jodå, jag har varit på Eriksberg, men det är ett tag sedan, så de är kanske dags att planera ett återbesök.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Sikke et flot vejr og flotte billeder. Der er noget specielt over nummer 3 med stenen i forgrunden, som ligner en hval der stikker hovedet op.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2019-11-09 12:56
Hej Erik! Tack så mycket för vänlig kommentar. Intressant tolkning av bild nummer tre!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Vilken vacker miljö i höstskrud. I detta fall vinner färgbilderna. Femman och den första gillas mycket och trean med de utstickande klipphällarna på rad. Jag letade minsann efter en kalv i puffbilden, innan jag öppnade inlägget och läste texten.
Svar från Bjarne 2019-11-09 12:58
Hehe, där lurades jag lite med titeln :) Kul att höra om dina favoriter och första är den jag gillar mest själv. Den svartvita skulle nog varit mer för sig själv vid närmare eftertanke.
Hälsningar, Bjarne
En samling fina bilder.
Ser att det finns gula löv kvar, här har de flesta hamnat på backen.
Bra med betande djur också.
Svar från Bjarne 2019-11-09 12:58
Tack Margareta! Nu är det dock inte mycket löv kvar. Betesdjuren gör nytta!
Hälsningar, Bjarne