I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Klövaravinen 2:3

Jag vandrar längre in i ravinen vid Klöva Hallar, längre in än jag varit förut. Det här är ett av naturfotografen Patrik Larssons främsta jaktområden, och jag förstår honom. Dalen känns lite vildare än Skäralid, som förstås också är mycket fin och intressant ut fotosynpunkt. I Klövaravinen är man dock mycket mer ensam. Det finns inga anordnade leder, som i Skäralid. Skåneleden passerar området, men den går uppe på kanten av ravinen. Nere i dalen finns några spontana stigar, men de är inte så vältrampade. Bitvis var det så brant och hala löv att jag trodde att jag skulle hamna i bäcken med kamera och allt, men det gick bra.

#1

Jag "faller" ofta för fallna träd av någon anledning. Kanhända faller jag över dem också ibland, men det är en annan sak!

#2

Intressanta svampar, som jag inte vet namnet på.

#3

#4

Jag faller ofta för stenar och klippor också.

#5

#6

Går man på fel sida bäcken blir det besvärligt här.

#7

Inlagt 2015-01-13 20:59 | Läst 3388 ggr. | Permalink
Spännande natur; välfångat.
- hawk
Svar från Bjarne 2015-01-14 16:17
Tack för det hawk!
Hälsningar, Bjarne
Mäktig natur. De där svamparna ser verkligen intressanta ut. Där skulle jag vilja gå loss med makroobjektivet:)
Svar från Bjarne 2015-01-14 16:18
Tack för kommentaren Ingemar! Mmm, jag kanske skulle testat lite fler vinklar på svamparna. Nu tog jag bara uppifrån.
Hälsningar, Bjarne
Sköna o välkomponerade bilder (som vanligt) som gör mig inspirerad, jag har varit mycket vid Skäralid, men aldrig vid Klöva Hallar, får se till våren om jag och sonen kan ta en tur där, åker jag själv går jag väl vilse, men där är verkligen härligt vid alla årstider. Må så fint, LO
Svar från Bjarne 2015-01-14 16:19
Tack så mycket LO! Klöva Hallar rekommenderas. Det är en smal ravin - risken att gå vilse är mycket liten!
Må väl!
Bjarne
Fint där och tur att du inte föll i bäcken. Bättre att falla för fina motiv då.
Färgrik natur som du fångat i utsökta bilder.
Svar från Bjarne 2015-01-14 16:20
Tack så mycket Margareta! Jo, den här gången föll jag kanske på rätt sätt, även om det var lite kritiskt vid ett tillfälle!
Hälsningar, Bjarne
Form och färg är fint att se på i naturlig miljö! Fina bilder från det fina naturområdet!
Svar från Bjarne 2015-01-14 16:20
Tack så mycket för den kommentaren, Danne!
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder som vanligt! Svamparna är intressanta, var och en är som en egen liten värld.
Svar från Bjarne 2015-01-15 21:13
Tack Christer! Visst var det läckra svampar. Jag skulle nog ägnat dem mer tid, men det fanns så mycket att upptäcka på en plats som är ny för mig.
Hälsningar, Bjarne
Ja Bjarne, nu lockar Klöva-ravinen ännu mer (jag har även tjuvkikat på det tredje inlägget)! Vi har båda fallenhet för fallna och halv- och helmurkna träd och du inleder då med en fin (något tonad?) svartvit bild, sedvanligt snygg och oklanderlig komposition. Snygg linjer och former som trädstammarna skapar där de ligger.
Sedan följer du upp med två fina bilderna på oformliga och snygga svampar. Färgerna i bild två gör att jag håller den något före trean.
Den fjärde bilden bjuder in betraktaren mellan stenarna och in i bilden. Kanske inte jättemånga intressanta detaljer vad jag kan se, men trevlig ändå.
Femte bilden gestaltar två motsatser: föränderlighet (vattnets rörelse) och stabilitet (de stora klipporna), sedan har löven varit rörliga men nu lagt sig till vila på marken. En mycket symbolisk bild!
Sexan är huvudsakligen på samma tema som femman, men svartvit ger en ny dimension. Men jag vet inte om sjätte bilden tilltalar mig mer eller mindre än femman, det som bekymrar mig lite här är den vita långsmala grenen som går tvärs över bilden. Ja, det är en kommentar du har hört förut... grenen tillför lite spänning, men kunde kanske varit lite lite mindre ljus?
Sista bilden har två bärande lager, där det främre är det intressanta men det bakre behövs för att lyfta fram de fina korslagda grenarna.
Favoritbild... blir tvåan, före femman!
Ha det gott! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-01-20 21:45
Gokväll Ulf! Instämmer, Klöva lockar till fler besök. Jag fattar bara inte att jag varit så dålig på att besöka det stället genom alla år! Det är kanske för att Skäralid ligger så nära och är mer välkänt.

Det stämmer att första bilden är lite tonad åt det varma hållet. Jag tyckte det passade på den. Intressant med dina djupa reflexioner på femte bilden! I sjätte bilden var det klart medvetet att göra den tunna grenen framträdande. Sedan kan man alltid fundera på om det var rätt val. Som vanligt har du väl avvägda favoritval, tycker jag.

Ha det bra i den vinter som nu kommit!
Bjarne