I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Kompisträff vid Toftåsa myr

Lördagen för drygt en vecka sedan hade jag stämt träff med kompisarna Ulf och Håkan för ett lite "fotoäventyr" i och kring Åsnens ganska nybildade nationalpark. Håkan och jag hade samåkt större delen av sträckan, men Ulf kom från motsatt håll, Växjö närmare bestämt. 

Första stopp var Toftåsa myr i södra delen av nationalparken. Som namnet antyder är "huvudattraktionen" en myr omgiven av skog, sjö och vattendrag. Trots att vi var på samma plats, gjorde vi olika bilder av de motiv som fanns framför oss, och valde delvis helt olika motiv också för den delen. Ulfs bilder kan ni se i länken, fast han har valt att inkludera även nästa stopp på dagen i samma inlägg: Länk till detta!

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2018-11-06 18:28 | Läst 1276 ggr. | Permalink
Tänk att det kan vara så höstvackert trots gråvädret, fin!/ Björn T
Svar från Bjarne 2018-11-07 17:19
Jag gillar att fota i gråväder! Det kan bli riktigt fina färger, men himlen är oftast bra att utesluta. Tack för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Höst! Flera tilltalande bilder. Tvåan vill jag lyfta fram. I all sin enkelhet är den lagom komplex. Det korta skärpedjupet fungerar utmärkt för att förstärka huvudmotivet. Detaljrikt och vackert!
Svar från Bjarne 2018-11-07 17:20
Tack så mycket Joakim! Kul att du gillar det lilla lövet, som nästan kom med "på nåder".
Hälsningar, Bjarne
Fina färger o en del fina former också, inte illa! Hils, LO
Svar från Bjarne 2018-11-07 17:21
Tack för det LO, kul att det inte var illa!
Hälsningar, Bjarne
Fina höstmotiv och det gör sej bra I det mjuka ljuset. Jag fastnar också för andra bilden med de delikata detaljerna men också den första med speglingen I vattnet och gräs i förgrunden.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2018-11-07 17:21
Oj, du hittade två favoriter, kul! Tack så mycket för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Speciellt läcker i mitt tycke blev ju sista bilden.
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2018-11-07 17:22
Ah, kul att någon fastnar för ICM-bilden! Tack så mycket Gunte!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det verkar som om det har varit ett riktigt trevligt och lönsamt fototräff.
Nummer 1 med "spejlningerne" appellerar mycket til mig. Jag gillar också nummer 4 med de kraftfulla strukturerna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2018-11-07 17:24
Det var mycket trevligt! Kul att du gillar första bilden, som också var den första som togs den dagen, och den fjärde, som du är först att peka ut. Tack så mycket för kommentaren Erik!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Kul att se dina fina bilder från vårt första stopp under utflyktsdagen! Tack för att du länkar till min blogg.
Jag antar att den första bilden fångade du när du gick iväg på en egen liten tur till vänster efter bron. Tycker mig känna igen stenen som jag senare fotograferade från vägkanten. Din bild på stenen (om det nu är samma sten...) är klart vassare än den jag tog. Många fina höstfärger och olika riktningar på de många olika bildelementen. Det är definitivt ingen minimalistisk bild, men är ändå inte kaotisk. Stenen, med sin "triangelartade" form, är en trygg punkt att återvända till.
Så snyggt och till synes tryggt ligger det bruna eklövet i bild 2. Lövet har fångats av de något mer färgglada porskvistarna. Uppmärksamt av dig att upptäcka detta motiv! Höstbilder kan ofta kännas hyperaktiva till följd av all färgprakt, men denna bild andas stillhet.
I den tredje bilden har du verkligen fått bra stuns i färgerna! Bilderna sprudlar av energi till följd av det stora gula porshavet. Den lilla tallen sitter som en smäck i nedre vänstra hörnet. Den har en storebror/-syster i bildens övre mitt. Snyggt! Jag funderar på om bilden skulle vinna lite på att beskäras något uppifrån, så att den molnhimmel som lyser igenom träden uppe till vänster i bilden precis skulle förvinna (den större tallens nedre gröna grenverk måste vara kvar). Det skulle i mina ögon ge ett drag från den lilla tallen upp mot övre vänstra, där himmeln också lyser igenom träden.
Den fjärde bilden visar den stubbe som vi alla tre fascinerades av! Ditt val att helt koncentrera bilden till stubbens övre del ger att alla högstubbens ådringar, brottytor, håligheter och den lilla påväxten av lava verkligen kommer till sin rätt.
Femmans primära blickfång är den prydliga gula "risdungen" i förgrunden. Där finns även fina brungröna grästuvor. I bakgrunden finns några gullövade taniga björkar, vara den ena syns i (nästan) helbild. Du hittade en lucka bland alla tallar, vilket inte var lätt.
Bild sex... är inte riktigt i min smak (kommer knappast som en överraskning för dig!). Den har ett mycket impressionistiskt uttryck, enligt mitt tycke lite väl mycket. Kanske var det kaffeabstinens som gjorde att du blev extra "ostadig" på handen!? ;-)
Det visar sig nu att mitt val av topp tre blir de tre första bilderna i serien. Men ordningen blir bakvänd, dvs. bild 3 blir vinnare, följt av 2 och 1.
Ser nu fram emot dina bilder från Trollberget!
Ha en finns avslutning på veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2018-11-08 20:15
Hej Ulf! Helt rätt, första bilden är när jag smet iväg direkt när vi hade anlänt och även andra bilden på eklövet är därifrån. Just eklövet verkar få lite mer uppskattning än jag själv väntat, och det är ju kul.

Det är lite synd att himlen lyser igenom på trean. Tyvärr behöver ganska mycket beskäras bort, och jag är lite rädd för att det skulle störa balansen i bilden, som jag ser det i alla fall. Att sista bilden inte skulle vara i din smak hade jag kallt räknat med!

De tre första är mina egna favoriter också, så där är vi överens. Ordningen är inte solklar för mig, men jag tycker din ordning känns bra. Stort tack för den långa och välskrivna kommentaren!

Ha ett bra slut på veckan!
Bjarne