I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Korsskär och Dejebäcken

En bit in i Skäralidravinen svänger dalen kraftigt åt vänster och samtidigt ansluter en mindre dal från höger. Där rinner Dejebäcken, som har en liten vacker fors innan den ansluter till Skärån vid den plats som heter Korsskär. Dessa bilder blir de sista från höstens fotodag vid Skäralid och alla utom den första är tagna vid eller nära Korsskär. Den är fotograferad lite längre nedströms.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Inlagt 2014-11-14 21:49 | Läst 3387 ggr. | Permalink
Du har så många fina höstbilder Bjarne. Men din första i denna serie är ju helt underbar. Så storslaget och vackert det är, där skulle man vilja sitta på den horisontella trädstammen med kaffemuggen i ena handen och kameran i den andra. Det skulle fylla både minneskortet och själen med energi. Trevlig helg!
Svar från Bjarne 2014-11-15 16:40
Tack så mycket för den kommentaren, Ingemar! Det är en underbar plats. Jag har dock svårt att sitta stilla för länge med så mycket motiv runt om.
Ha en bra helg du med!
Hälsningar, Bjarne
Du levererar alltid bilder med jämn o hög kvalitet, nr 4 o nr 6 tycker jag sticker ut lite extra, må så fint i helgen! LO
Svar från Bjarne 2014-11-15 16:43
Tack så mycket LO! Intressant att favoritbilderna skiljer mellan kommentatorerna, men det visar ju bara hur subjektivt det är med vilka bilder man gillar, och det är bra det tycker jag!
Ha en skön lördagkväll!
Bjarne
Igen en serie väldigt vackra höstbilder. Mina ögon njuter
Svar från Bjarne 2014-11-15 16:42
Tack så mycket för den kommentaren, Annelie!
Ha en bra helg!
Bjarne
Hej Bjarne. Stålande fina bilder från Skäralid med fint och mjukt ljus. Jag gillar kompositionen i den sista bilden - snyggt! Mvh Thomas
Svar från Bjarne 2014-11-15 16:44
Tack så mycket Thomas! Kul att just den bilden föll dig i smaken. Även de små landskapen kan vara värda att rikta kameran mot. Det var sista bilden för dagen också. Sedan blev det allt mörkare.
Hälsningar, Bjarne
Underbara färger i dina vackra bilder.
Det mjuka vattnet gör sig bra med höstfärgerna.
Svar från Bjarne 2014-11-15 16:46
Tack för kommentaren Margareta! De bruna löven gör en hel del för bilderna på forsen.
Hälsningar, Bjarne
Läckert!
Nr 4 blir dagens favorit!
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-11-16 11:31
Tack så mycket Niklas! Verkar som fyran vinner denna lilla spontana omröstning.
Hälsningar
Bjarne
Göd förmiddag i gråvädret! Så var det dags för lite längtan till Söderåsen! Första bilden visar en fin matta med gula och brunröda löv (jag hade svårt att hitta/se gula löv på marken - märkligt). Denna matta med stående och liggande stammar i olika skicka och grovlek samt buskar och träd som trotsar hösten och behåller löven på. Mycket trevlig bild!
Sedan följer tre bilder med forsande vatten, där den första av dem inte för mig fungerar lika bra som de två följande. Har svårt att sätta fingret på vad det är som inte fungerar, eller är det så att de två andra i mina ögon håller snäppet höger klass rent allmänt? Dock intressant att det ligger en rad små löv och balanserar på den gren som ligger tvärs över bäcken.
Bild tre med sitt tajta utsnitt där vattnet snyggt snirklar sig fram från hörn till hörn. Som motstående diagonal finns lövhögar i de två andra hörnen. Kontrasten mellan rörelsen i vattnet och de stillaliggande löven är klart njutbar!
Bild fyra har en mer horisontell rörelse och är därmed inte lika dynamisk. Men i gengäld faller en fint ljus på lövsamlingen på stenen i vänsterkanten och i övrigt skulpturerar ljuset stenarna fint. Det ensamma lövet på stenen till höger göra att bilden är starkt symbolisk på temat gemenskap - utanförskap. En bild som borde vara användbar i många sammanhang!
Bild fem är en välkomponerad bild av ravinlandskapet. Ett tanigt ungt träd till vänster med ljust gula löv, mer resliga träd med gulbruna löv. Vackert!
Motivet i bild sex tycker jag mig känna igen, men jag tog bilden i så fall nästa vinkelrätt från din position (kan man säga oss?). Men hur som helst, en trevlig bild med härlig gröna nyanser där ögat vandrar in och uppåt i bildytan.
I sjunde bilden är det närkontakt med naturen som gäller - måste flika in en eloge för att du i inlägget varierat bildutsnitten på ett förnämligt sätt! Grovt och tunt, många nyanser av grönt och brunt, tydliga linjer och mer subtila i många riktningar. Njutbart!
Oj, dags för favoritval. Hmmm, inte lätt alls. Bild 3 och 4 får dela första platsen och ett guldkantat diplom till första bilden som jag tycker Söderåsens natur på ett fint sätt.
Njut av dagen! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-11-16 11:30
Hej Ulf och tack för den mycket positiva kommentaren! Det tog ett tag innan jag upptäckte att min bild 6 är tagen på samma ställe som din sista från Skäralid, bara ett mycket tajtare utsnitt hos dig. Du har nog en bild som liknar min femma också i ditt arkiv någonstans. Du stod vid stenmuren vid Dejebäcken och fotade, men jag har gått lite längre fram, förbi stenmuren och stigen bakom den.

Trean och fyran är ju lite renare än tvåan när det gäller forsbilderna. Jag instämmer i ditt favoritval!

Jag antar att du räknat ut att sista bilden är från det stoppet vi gjorde på tillbakavägen, där du också tog ett intimt landskap, fast till höger om mig och inte fullt så nära om jag förstått rätt.

Ha en bra söndag "trots" vädret! Här blåser det och småregnar och lockar inte alls till uteaktiviteter.
Hälsningar
Bjarne