I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Kullen

Någon dag efter mitt besök vid Hovs Hallar, som jag bloggat om tidigare, så fick jag tillfälle att åka ut till Kullaberg, eller Kullen som man säger i dagligt tal (med betoningen på första stavelsen). Till skillnad från besöket vid Hovs Hallar så blev det i det hårdare "mitt på dagen-ljuset", så det finns all anledning att åka tillbaka för skymningsfoto vid ett annat tillfälle. Även här var vädret lite "för vackert", men vissa saker styr man inte över. Jag fick helt enkelt försöka göra det bästa av situationen. Här kommer ett urval av bildresultatet från dagen.

#1

 #2

#3

#4

#5

Kullens fyr i bakgrunden.

#6

Tjärblomster.

#7

Tjärblomster även här.

#8

Dagens enda svartvita bild. Jag funderade på om den skulle bli bäst i färg eller svartvitt, men fastnade till slut för svartvitt.

Inlagt 2013-06-22 19:36 | Läst 3052 ggr. | Permalink
Fina bilder Bjarne! Jag var på Kullen förra helgen, men det blåste så otroligt att vi valde att inte promenera ner utan vi gick bara runt däruppe, men det är ett härligt ställe! =)
Svar från Bjarne 2013-06-23 09:43
Tack så mycket Heléne! Synd att det var så blåsigt vid ditt besök. Ha en bra söndag!
Bjarne
Hej Bjarne! Äntligen har jag tagit mig samman med att kommentera dina bilder... Svårt som vanligt att välja favoritbild. Den svartvita bilden tar dock förstaplatsen. Stigen snirklar sig fint upp mot det vindpinade trädet. Man riktigt känner hur höst- och vinterstormar ruskar om den lilla tallen. Även om jag inte har sett färgversionen så tror jag av s/v är det rätta valet här. Bild 4 är också en favorit. Runda, av vattnet slipade ljusa stenar kontrasterar fint mot den röda kantiga bergarten. Dessutom har du en sett till att få en fin diagonal där! Vackert! Men allt hade förstås blivit ännu vackrare i bättre ljus, men bilden är bra ändå.
/Ulf
Svar från Bjarne 2013-07-03 20:18
Hej Ulf! Tack för kommentaren. Jag gillar också de bilder du valt, fast jag har nog två andra favoriter också, 6:an och 7:an. Dessvärre ser jag att jag varit slarvig med penseln på 7:an vid klippan till vänster uppe i bild. Där har jag fått en ljus överstrålning. Fy på mig!
Ha det bra!
Bjarne