I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Kväll i den skira grönskan

Det har grönskat tidigt i år, tidigare än jag någonsin kan minnas. Bokskogen är som finast och har en härlig ljusgrön färg precis när den slagit ut. Fotodags förstås! Jag ville inte fota i det hårda ljuset som har varit på dagen i helgen, då solen lyst utan ett moln på himlen. Synd att klaga på det, men ur fotosynpunkt är det inte idealiskt, särskilt i skogen.

I söndags kväll tog jag därför cykeln för att försöka få lite bilder i det varma kvällsljuset. Utanför Nävlinge finns en vacker rullstensås, som kallas Gedaryggen. Där blev det bilder! Jag testade ljus från alla håll, medljus, motljus och sidoljus.

#1
 

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

Inlagt 2014-04-30 09:41 | Läst 2166 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Ooooo...bokskog på våren. Vad jag önskar att vi hade det där jag bor.
Det är min dröm att få fota den.
Så fina bilder. Gillar motljusbilderna, där du får fram det skira gröna så fint
Ha en skön Valborg
Marianne
Svar från Bjarne   2014-05-04 20:27
Tack så mycket Marianne! Inte för att jag vet var du bor, men det är säkert fint där också!
Hälsningar
Bjarne
Älskar sådana träd, alla löv har formen som ett hjärta.
Underbara bilder med fantastiskt Ljus.

//Johanna
Svar från Bjarne   2014-05-04 20:28
Tack för kommentaren, Johanna! Ljuset var definitivt tacksamt.
Hälsningar
Bjarne
Bokskogen är helt fantastisk att fotografera på våren, och även på hösten!
Kalasbra bilder!
Ha en fin Valborg!
Svar från Bjarne   2014-05-04 20:29
Tack för kommentaren, Heléne! Jag håller med om att även hösten är toppen, faktiskt den bästa fototiden enligt mig, men det är underbart för själen med vår!
Ha en bra vecka!
Bjarne
Oj!
Bokskog i vårgrönska är vackert!
Fint ljus!
/Niklas
Svar från Bjarne   2014-05-04 20:29
Visst är det så. Tack för kommentaren Niklas!
Hälsningar
Bjarne
Fint spännande ljus i dina bilder, och snygga utsnitt o kompositioner, en fin serie! Hälsn, LO
Svar från Bjarne   2014-05-04 20:30
Tack så mycket, LO! Kul att du gillar bilderna!
Hälsningar
Bjarne
God förmiddag (klockan har ju passerat nio)!
Du presenterar en hel hög med bilder som förmedlar äkta vårkänsla ur bokskogssynpunkt. Du inleder starkt med en kvadratiskt bild där ljuset träffar en ensam gen och den kompakta bokskogen ligger obelyst. På det viset framträder grenen perfekt.
Den andra bilden är en riktig höjdare, mycket tack vare att solen strålar hittar fram till den lilla höjden i förgrunden.
Bild 3 med den helt övervuxna lilla skogsvägen får en att undra vart den leder och vad som färdats på den. Trädet till vänster är välgörande för bilden.
I fjärde bilden bildar den av vissna löv bruna marken en fin triangel. Synd att vitsipporna är få och verkar ha passerat bäst-före-datum, vilket minskar upplevelsen.
Upplever harmoni i bild fem eftersom de relativt klena träden bildar en fin triangel. Ja, det ser ut som det är ett dubbelt tretal, då "trädet" i vänstra kanten har tre stammar(?).
Skulle vilja vandra på den smala stigen uppe på åsens rygg i bild sju!
Bild 7-9 är mycket tilltalande. En fin blandning av många stammar och massor av skira löv i fint ljus. Fastnar mest för den sista bilden med sitt kompakta lövverk, den lågt stående solen och den lilla glimten av himlen placerad lite till vänster om bildens centrum. Den bidrar till att skapa ett djup i bilden. Möjligen är de lite större löven i högra kanten lite (med betoning på lite) störande just på grund av sin storlek. Ser att du i bild åtta har vinnlagt dig om att sära på stammarna så att de flesta friläggs mot bakgrunden.
Oj, höll på att glömma att välja favoritbild! Det är svårt. Väljer mellan tvåan och den sista. Det blir nummer två som får min utmärkelse!
Njut av ännu en fin dag! /Ulf
Svar från Bjarne   2014-05-04 20:39
En lång och utförlig kommentar, tack så mycket för det! Jag tror att du till stor del prickat mina favoritbilder också. Jag är också lite lur på de närmaste boklöven i sista bilden, men jag kunde tyvärr inte hitta annat utsnitt utan att kompromissa på annat sätt. Kanske att jag därför är lite mer nöjd med bild åtta själv. Fast det är ju snyggare sidoljus i nian! Kvadratisk beskärning kanske?
Ha en bra vecka!
Bjarne

Innehållskategorier