I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Lång kvälls vandring mot stad

Länge leve sommartiden! Nu är det ljust länge på kvällarna, och jag kan äntligen återuppta en av mina favoritsysselsättningar när jag har övernattning i Stockholm, att bege mig till Nackareservatet eller Erstaviksskogen. Den här kvällen veckan som gick fick jag med både och. Som jag gjort flera gånger förut, så tog jag Saltsjöbanan till Solsidan och gick tillbaka till stan. Den här gången bodde jag i Nacka, vilket gjorde att det inte blev mer än fyra timmars vandring.

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2019-05-11 08:49 | Läst 760 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Låter hur skönt som helst med en lång vandring! Om en månad kan du bo närmare stan... :)

Jag fastnar direkt för #5. Härligt gula färgklickar genom trädkronorna som är upplysta av en lågt stående kvällssol. En blå himmel speglad i vattnet och gångvägarna som ger ytterligare liv i bilden. Bra gjort!
Svar från Bjarne 2019-05-12 09:16
Jodå, jag har gått från Solsidan till Norrtull också. Det var långt! Tack för ditt omdöme om sista bilden. Hade jag haft ett tele med mig, hade jag försökt få en bild med bara vass och vatten också, men det gick inte.
Hälsningar, Bjarne
Sommartid gillar jag men vill gärna ha normaltid på klockan, stiga upp tidigt kan man göra ändå.
Ser att du fått en fin promenad och fångat natursköna motiv därtill.
Svar från Bjarne 2019-05-12 09:17
Tack så mycket Margareta! Eftersom jag jobbar och styrs av det vill jag har sommartid även på klockan, gärna året om.
Hälsningar, Bjarne
Vad trevligt! Och jag förstår dig, det finns mycket fint där.. en skaplig promenad dessutom! Ja, det är verkligen bra med sommartid med ljuset på kvällarna, hoppas det blir en 'standard' framöver! Vad ska man ha en timme mer ljus på morgonen till.. då sover jag ju!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-05-12 09:19
Då är vi eniga om sommartiden! Det är en härlig promenad genom vacker natur. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne - Vad för en trip - 4 timmar !!! Respekt.
Jag tänker omedelbart på nummer 1- kompen med stenen i förgrunden. Men vid närmare eftertanke är det förmodligen nummer 5 som sticker ut mest. På grund av den starka blåfärgen från himmelens reflektion som blir en stark kontrast till de andra färgerna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2019-05-12 09:22
Hej Erik! Intressant att du fastnar först för en bild och sedan en annan. Färgerna är ju intensiva i sista bilden och det låga solljuset brukar vara ge bra förutsättningar för foto. Stort tack för din kommentar!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Fina marker!
- hawk
Svar från Bjarne 2019-05-12 09:22
Tack för det Håkan!
Hälsningar, Bjarne
Riktig långpromenad, och i fin natur. Ser vackert ut, bra bilder där också jag fastnar för nummer fyra. Dom mossklädda stenarna ger bra 3-dimensionell känsla, hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-05-12 09:25
Tack så mycket Björn! Extra kul att du gillar just nummer fyra, som jag också tycker om, men den är lite mer "lågmäld" än en del av de andra.
Hälsningar, Bjarne
Var lycklig tacksam så länge du kan vandra på detta sätt
som är en lisa för själen.
Tänk att i hela Sverige finns det så vackra områden
där all stress måste försvinna
Jag tror ingen skulle gissat på storstadsbilder men vet det
så att man plötsligt är på landet.
Sköna vår o sommar.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Bjarne 2019-05-16 20:12
Jag är mycket tacksam för det! Jag såg på en inspelad repris av Vetenskapens värld nyss om skogsterapi eller vad de kallade det. Man får mycket positiva effekter! Tack så mycket för din kommentar Gun-Inger.
Hälsningar, Bjarne