I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

More fun in Stockholm

Som en fortsättning på mitt förra inlägg, när jag testade mina nyinköpta objektiv i Nackareservatet, så kommer här lite bilder från samma resa, men inifrån stan istället. Det var en vidvinkelzoon och ljusstarkt normalobjektiv som för föremålet för "leken". Jo, både kortare skärpedjup och mer vidvinkel är kul! Kronologisk ordning, så det går att följa min förflyttning.

#1

Drottninggatan

#2

Centralstationen, ja det står ju!

#3

Tegelbacken

#4

Vasabron

#5

Gamla Stan

#6

Gamla Stan

#7

Slussen

#8

Slussen

#9

Blå buss n:r 2 längs Skeppsbron

Inlagt 2015-10-17 09:46 | Läst 2132 ggr. | Permalink
Gillar Slussen o Gamla stan bäst, lite klassiskt stuk över dom, må gott, LO
Svar från Bjarne 2015-10-18 21:08
Tack för det LO!
Ha det gott
Bjarne
Flera bra bilder här Bjarne. Den tredje är grafiskt skön och den lilla killen i Gamla stan är mysig. Blev tyvärr inget Stockholm för mig detta är, det är ju alltid lika trevligt att komma dit.
Svar från Bjarne 2015-10-18 21:09
Tack Ingemar! Kul att du gillade trean och sexan lite extra.
Hälsningar, Bjarne
Bild tre, fem och sex är bäst av de här.
Svar från Bjarne 2015-10-18 21:09
Tack Margareta! Kul att höra vilka du gillar bäst.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Det är tydligt att nya prylar lockar fram lite extra experimentlusta, vilket du visar i flera av bilderna i denna stadsserie.
Det är olikt dig att ha lutande huskroppar (eller horisonter i andra typer av bilder), men eftersom det är så tydligt i bild ett är det antingen helt medvetet eller att det blev så vid ett fotoskott från höften. Har lite svårt att ta till mig den bilden, en tjej i skärpa där benen är kapade i knähöjd. Är nog för mycket puritan för att uppskatta den bilden.
Bild två har jag lättare att uppskatta, mer att upptäcka och ett tretal i personer med olika, uttryck, kläder osv.
Oj vilken härligt grafisk och kreativ bild du har skapat som bild tre! Läcker på alla sätt. Gillar extra mycket att själva lamphuvudet på lyktstolpen inte syns utan att stolpen får bilda en ren triangel med räcket!
Även bild fyra har tydligt grafiska drag och bygger på upprepningar av bågar och linjer. Snyggt!
I femman har du fångat ett ögonblick med stort drag av humor och kontrast mellan affischens framåtvända ansikten och damens bak. Undrar varför hon böjer på sig framåt. Kul och intressant bild!
Grabben i bild sex ser lite overklig ut, kan det bero på posen? Undrar vad han tittar på, bilden avslöjar inte det, vilket ger betraktaren något att fundera på. Bra bild.
I sjunde bilden har då åter ett högst annorlunda perspektiv, denna gång uppifrån. Du har därmed fått fram gatans kurvor, övergångsstället rektangulära fält och en extra intresseväckare i den svängda pilen i bildens nederkant. Detta är också en bild jag skattar högt!
Efter ha funderat en extra sväng på åttan har jag kommit fram till att jag skulle föredragit bilden utan killen. Märkligt kanske, men jag har svårt att se vad han bidrar med. Inte för att han direkt stör, men ser inte något sammanhang.
Den nionde bilden hade nog fungerat bra i en bildserie om t.ex. "Vardagen i en stad" alternativt "Kommunikation", men betraktad för sig har den svårt att hos mig hävda sig bland de flesta av bilderna i detta inlägg, eftersom det finns flera jättestarka bilder att välja på. Och därmed är vi framme i favoritvalet...
Det blir utan länge betänketid nr tre! Kreativ och lyckad komposition tillsammans med urläcker bildbehandling gör den till solklar vinnare. Därefter håller jag femman och sjuan (i nämnd ordning, men hårfint dem emellan). De är också riktigt bra! Denna gång kostar jag på mig ett hedersomnämnande till sexan.
Ha en fin vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-10-19 21:32
Tack för det Ulf! Jag misstänkte att inte första bilden skulle vara i din smak. Det har varit så när det gäller andra liknande bilder förut. Jag minns inte hur jag tänkte med lutningen, men jag har i alla fall medvetet valt att inte ta bort den.

Kul att du gillade den svartvita trean, och den är verkligen svartvit i ordets rätta bemärkelse. Inga gråtoner här inte. Det var också ett medvetet val, för jag kunde gjort den med teckning i både broar och himlen.

Intressant att du vill ha bort personen i bild åtta. Jag har en känsla av att bilden hade blivit lite urvattnad, men där kan jag ha fel. Får väl testa vid ett annat besök vid Slussen! Kul att damens baksida kom med bland de placerade!

Ha det gott!
Bjarne