I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Nackareservatet-Erstavik

Nu är det långa ljusa vår- (eller kanske till och med sommar?) kvällar. På besök i Stockholm i jobbet förra veckan, så tog jag tillfället i akt att gå en riktigt lång vandring genom det mycket vackra området Erstaviksskogen och Nackareservatet. För att vara petig, från Solsidan till Medborgarplatsen, så det blev lite i stan på slutet. Det tog 5½ timme med fotostopp och matpauser. Här följer ett axplock bilder. Alla är tagna med kompaktkameran, RX100 II. Jag brukar begränsa till 10 bilder, men den här gången hade jag svårt att döda mina älsklingar, som man brukar säga att man skall göra. Det är ju så fint med den ljusa grönskan på träd och i blåbärsris!

#1
 

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

Inlagt 2014-05-22 16:48 | Läst 2830 ggr. | Permalink
Bra utdelning på din promenad, fint kvällsljus o snygga komp. Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2014-05-23 20:07
Tack så mycket LO! En promenad att vara nöjd med för kropp och själ.
Hälsningar
Bjarne
Natursköna bilder!
Svar från Bjarne 2014-05-23 20:07
Tack för det Dan!
Hälsningar
Bjarne
Hej Bjarne! Första bilden är både kul och bra i övrigt. Stenjätten som ligger och vilar och putar med sina läppar! Påpassligt. Tallstammen "begränsar" förtjänstfullt bilden på högerkanten.
Bild två har fyra träd som i storlek är "tripp-trapp-trull" där solen träffar de nyutsprungna löven. Dessutom en horisontell trädstam i bakgrunden. Bra bild helt enkelt!
Är med på taken med bild tre och förstår varför du presenterar bilden i svartvit (rätt val!). Men tycker nog att bakgrunden är tyvärr lite för framträdande.
Bild 4 med sitt vasshav är tilltalande, bra val av utsnitt.
Femte bilden är mycket tilltalande i svartvit och kvadratiskt format där de två ljusa frontträden stöds av övriga träd snett bakom.
Sjätte bildens domineras av den triangel som blåbärsriset bildar med spetsen mot nedre högra hörnet. Tallstammen i bakkanten av triangeln tycker jag skapar nödvändigt liv i bilden.
Den monokrona (svartvit med sepiaton?) bild 8 har spännande mönster var huvudriktning ger en tilltalande diagonal!
Bild 9 visar en stackars liten solitär förkrympt trädstam i ett kargt stenlandskap. Fint ljus mot den lodräta klippväggen. Ensam är inte stark, men man måste beundra livskraften i trädet. En symboliskt användbar bild!
I bild 10 har du skickligt frilagt de vissna(?) löven mot den bruna stigen. Dessutom ligger blåbärsriset i oskärpa. Trevlig bild!
Den sista bilden har en svagt böjd bred stig som tar vid från klipphällarna i övre vänstra hörnet. Solstrålarna spelar främst över bildens övre del. Även i denna bild har du trädstammar som hindrar blicken att fara utanför bildytan. Genomtänkt med andra ord!

Och nu kommer det vanskliga med att utse favoritbilden... bild 5!
Ha en bra avslutning på helgen! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-05-25 11:51
Hej Ulf och tack för en utförlig kommentar trots så många bilder! Jo, bild tre blev inte så bra som det såg ut i verkligheten. Frågan är om färg ändå hade varit bättre. Ja, jag har tonat lite mer än jag brukar i något sepialiknande i bild åtta. Löven i bild tio är inte vissna utan nyutslagna! Ek har ju lite annorlunda färg på de färska bladen än bl.a. bok och björk och så lite kvällssol på det, så ser det kanske visset ut! Kul att du valde femman som favorit. Den här gången var jag osäker på vilken du skulle välja.
Ha en fortsatt bra söndag!
Bjarne