I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Nalkande höst i Södermanland

Så har jag varit i Stockholm i jobbet igen. En kväll hann jag med en tur ut till Nackareservatet innan det mörknade. Jag tog tunnelbanan till Skarpnäck och gick sedan till Hellasgården. Där missade jag bussen med typ 15 sekunder och fick då vänta 15 minuter på nästa. Under den tiden kom sista bilden till.

Som synes så börjar det se ut lite som höst, men det var inte riktigt fart på höstfärgerna än. 

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2019-10-02 20:23 | Läst 2044 ggr. | Permalink
Hej Bjarne.
15 sek. ctr. 15 min. og så fik du et foto, som jeg vælger som favorit - som en kontrast til de øvrige grønne billeder, som jeg også gillar mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2019-10-03 20:13
Hej Erik! Det var verkligen lön för mödan och kul att du väljer sista bilden som favorit!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
De starka höstfärgerna verkar ha börjat komma, men fortfarande sporadiskt. Och det behövs en lågt stående sol för att lysa upp naturen så där som en vill.

#1 Den gula ormbunken lyser fint mot den grönklädda marken. Fina mönster! Bläddra först förbi #2 innan jag såg att ormbunkarna dekvis blivit belysta underifrån, vilket skapar en nästan flygande effekt. Med lite fantasi är det siluetten av flygande fåglar vi ser :)

Favoriten från denna serie är #4. Med det korta skärpedjupet och den fina röda färgen mot den gröna bakgrunden är det en riktig toppenbild! De tunna grenarna ger ytterligare dynamik till bilden.

Det gjorde väl inte så mycket att du missade bussen med den färgen på himlen som speglar sig i vattnet i #5. Fler kvällar med det färgtemat, tack!

Det är dags för lite fotosnack över en kaffe i ljusgården när du har vägarna förbi!
Svar från Bjarne 2019-10-03 20:17
Tack så mycket för den utförliga kommentaren! #2 är nog en bild som kanske både gör sig i större format och kräver lite längre betraktningstid, eftersom den är så pass detaljerad. Kul att du tittade lite mer på den och "upptäckte" den! Bra val med fyran som favorit!
Jag hojtar till vid nästa Stockholmsbesök, så får vi se om vi kan få till en träff.
Hälsningar, Bjarne
Bild 4 är också min favorit här!
Svar från Bjarne 2019-10-03 20:18
Tack för kommentaren Ragnar!
Hälsningar, Bjarne
Det finns mycket vackert nu under höstpromenaderna och jag faller särskilt för fyran också, fint! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-10-03 20:19
Du håller med majoriteten här! Det är en fantastisk tid för oss som gärna fotar i naturen som kommer nu, eller redan har anlänt i dina trakter. Tack så mycket Björn!
Hälsningar, Bjarne
Vackra bilder! Det är en trevlig promenad det där! Ibland kan jag åka buss till Hellasgården för en ev. fika och sedan går jag till T-banestation Björkhagen via bron över Söderbysjön, det är också ett fint stråk som man kan sträcka ut lite hur som helst, funkar även vintertid när snön ligger!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-10-03 20:20
Tack för det Jan! Jodå, jag har gått den sträckan också, dock inte i snö. Det är ju bara på kvällar jag har chansen och på vintern är det mörkt då.
Hälsningar, Bjarne
ehrsa 2019-10-03 21:28
En hel del av sträckan där har 'gatulampor' utefter grusvägarna där som jag minns det nu.. man får ha en liten sån där stark pannlampa med sig som komplement för stigarna där gatulampor saknas.. du har väl sprungit natt/kvällsorientering.. eller..? :-)
Hälsn!
Härliga färger, snyggt! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2019-10-03 20:23
Tack så mycket för det LO!
Hälsningar, Bjarne
Fina höstbilder! Men heter det verkligen "nalkande"? "Hösten nalkas" kan man säga, men jag tror det heter "annalkande höst" och inte "nalkande höst", om man nu får leka språkpolis en stund. För övrigt är det gammelsvenska uttryck vilket som, så - who cares? - för och blanda in lite svengelska! ;)
Svar från Bjarne 2019-10-03 20:24
Tack för kommentaren Lars! Jo, jag tänkte samma sak efter att jag publicerat inlägget, att det nog inte är korrekt svenska. Så jag tror du har rätt där!
Hälsningar, Bjarne
Det var färggrant och vackert, svävande färgklickar i terrängen, lätt och gracilt.
Svar från Bjarne 2019-10-03 20:27
En lite annorlunda, men trevligt, omdöme om bilderna. Gracilt minsann! Tack för kommentaren Stefan.
Hälsningar, Bjarne