I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Nära långt borta

Ibland behöver man inte bege sig så långt för att fota djur, i varje fall om man redan är långt borta. Det visade sig att hotellområdet var det bästa stället att fotografera vilda djur och fåglar av de platser jag besökte på Yucatan-halvön i Mexico. De var inte i fångenskap, förutom sköldpaddan, som höll till i konstgjorda dammar vid en restaurang. I den mån jag känner till de engelska namnen på arterna, så står de under bilden.

#1

Coati

#2

Coati

#3

Agouti

#4

Flamingos och en agouti

#5

Snowy egret

#6

Iguana Gris

#7

#8

Troligen en Muscovy duck

#9

#10

Inlagt 2019-07-24 08:34 | Läst 2186 ggr. | Permalink
Underbara bilder! Trevligt att ha de så nära inpå.

MvH
Johnny
Svar från Bjarne 2019-07-25 13:40
Tack för det Johnny! Det var lite lyxigt att ha djurlivet så nära.
Hälsningar, Bjarne
Underbart att kunna gå runt och ta så fina bilder!
Svar från Bjarne 2019-07-25 13:42
Tack för det Stefan, ibland kan foto på vilda djur vara bekvämt!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Du har fået nogle meget flotte og seværdige fotos med dig hjem. Nummer 1 er særlig herligt, hvilken afslappet stilling og udtryk.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2019-07-25 13:43
Hej Erik! Stort tack för kommentaren! Du pekar också ut den som är min favoritbild. På några bilder ligger den till och med och blundar där på grenen.
Hälsningar, Bjarne
Vilka tjänsteresebilder! Och vilka vackra djur. Gillar också coatin extra, har drag av räv med den smala nosen och de intelligenta ögonen. Första bilden är saker också som bild med stammarna och så den gröna inramningen, jättesnyggt! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-07-25 13:44
Tack så mycket Björn! Coatin är verkligen ett fint djur. Kul att du gillar inramningen på första bilden. Jag förstår att du tror att det är en resa i tjänsten, eftersom jag haft en del bilder från dylika. I det här fallet var det dock en högst privat semesterresa.
Hälsningar, Bjarne
Grattis till några helt underbara bilder! Jag minns inte alls att jag såg Coati, som nog är det mest fascinerande djuret du visar. Vilket vackert ansikte och perfekt fångat i dina bilder. Agouti känner jag till och har sett men inte fotograferat. Du har fångat den snyggt på bild 3. Det stämmer nog att hotellkomplexen på vissa ställe attraherar en mängd roliga djur för att det finns mat och det är ju extra kul när man kan dra nytta av det.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2019-07-29 16:23
Tack så mycket Lena! Kul att du gillar Coatin. Inte lika lättfångad som Agouti. Det formligen drällde av dem!
Hälsningar, Bjarne
Det var väl fint med zoologiska inslag vid hotellet. #1 har du verkligen fångat på ett bedårande sätt där den ligger och tar igen sig eller spanar. Sött och slött! Bladen i förgrunden tillför djup och mystik på ett bra sätt!
Svar från Bjarne 2019-07-29 16:24
Kul att du också gillar Coatin! Det är definitivt den mest lyckade bilden jag fick där i skogen. Tack så mycket för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne