I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Normala (?) nordskånska novemberbilder

I förra inlägget försökte jag vara lite djup och komma med lite annorlunda bilder. Min slutsats är nog att glättigt och vackert är det som passar bäst i det snabba digitala flödet, där man sällan tar sig tid att analysera bilder lite djupare. Inte för att jag vill påstå att de här bilderna hör till den kategorin, men de är i alla fall lite mer "normala" och verklighetstroget bildbehandlade. Förhoppningsvis har jag fått fram lite av gråvädret och det råa som fanns i luften. 

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2018-11-24 09:24 | Läst 2188 ggr. | Permalink
Ja så är det. Vackra bilder går mera hem än bilder som vill förmedla en stämning. Rosenlundare tror jag någon kallare den sortens bilder. Vykortsbilder är kanske en annan benämning.
/MA
Svar från Bjarne 2018-11-24 15:53
Det är nog helt sant det du skriver. Tack för kommentaren Mats!
Hälsningar, Bjarne
Känns nästan som det kunde varit bortåt Nackaskogarna.. Jodå, det gråa känns igen från min 'närtid'.. drygt halva november var bara grå och mörk, men just nu är det bättre!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2018-11-24 15:59
Den här gången har jag varit mer hemikring! För mörkt att dra ut i Nackaskogarna efter jobbet i veckan nu, och det är några veckor sedan jag besökte Stockholm också. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Känns som du jobbat lite med bilderna, trots gråvädret har du fått till fint ljus i dom alla. Särskilt noterar jag det i näst sista det gräset har fin lyster, utan att vara överdrivet. Snyggt!/ Björn T
Svar från Bjarne 2018-11-24 16:01
Tack Björn! Kul att du uppskattar dem. Började bli mörkt på slutet, fick ta till ISO 800 och 0,6 sek på frihand för näst sista, men det gick!
Hälsningar, Bjarne
Försöker hela tiden hitta lite annorlunda uttryck eller vinklingar men det blir ju även "vanliga" fotade också... Sen om det gillas eller inte spelar mindre roll, huvudsaken är att jag själv är nöjd.
Fina normala naturbilder blev det ju ovan även om flera av dom skulle kunna bli mer "konstnärliga" med lite fantasi..
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2018-11-24 16:02
Du är bra på de konstnärliga bilderna, något jag nog borde öva mer på. Tack för kommentaren Gunte!
Hälsningar, Bjarne
Jag har nog missat förra inlägget...ska kolla. Jag gillar nog bäst naturen som den är och du har en förmåga att fånga den på ett mycket tilltalande sätt. Dina bilder känns äkta och även om du jobbat lite med dem känns det aldrig överdrivet.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2018-11-24 16:03
Tack för den vänliga kommentaren Lena! Kul att du uppskattar både bilderna i sig och bildbehandlingen.
Hälsningar, Bjarne
Din teknik är väl utvecklad, jämn o hög, och så här är det väl oftast när man kommer hem, man har ett gäng OK bilder, men kanske ingen som direkt sticker ut, men vinnarbilder tar man ju bara nångång då och då. Men dock en fin serie! Må fint, LO
Svar från Bjarne 2018-11-25 09:34
Tack så mycket LO för en fin kommentar! Du har helt rätt i att det inte är någon bild som sticker ut särskilt över de andra bland dessa, men jag är glad att du uppskattar helheten ändå.
Må så gott!
Bjarne
Fina höstbilder. #3 trodde jag först var snö på den lilla skärmen...
#1 och #2 är bäst, tycker jag. #1 med den spretiga grenen i sin enkelhet. Utan det korta skärpedjupet hade det inte varit samma sak. #2 har en gren som intresserat leder blicken runt i höstlandskapet. Fins färger!
Svar från Bjarne 2018-11-26 20:05
Jag håller med dig om att ettan är den bästa här. Jag gick länge och tittade på de nästan nakna silveraktiga grenarna i skogen, men det blev först mot slutet jag hittade något som gick att göra en vettig bild av. Stort tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne