I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Oktoberdagar i Halland

I början av oktober gjorde jag en tvådagars helgutflykt till Halland tillsammans med kompisen Håkan Andersson. Vi besökte fyra fotoställen med våra kameror, Sumpafallen, Steninge Strand, Kroksjöholm och Gullbranna. Vädret var helt OK på lördagen, men på söndagen började det att blåsa rejält och även regna så småningom, så hemfärden startades lite tidigare än tänkt. Vi fick dock en hel del bilder med oss hem i alla fall. Här följer några från varje plats. Vilken har blivit mest lyckad?

Jag har noterat att jag tar ganska mycket stående bilder. Ofta missgynnas just stående bilder vid visning, bl.a. med projektor och på skärm, i synnerhet i widescreen-eran. Här på bloggen är det precis tvärt om. De stående bilderna fär mycket mer utrymme och kommer ofta fram bättre.

Bild 1

Sumpafallen.

Bild 2
Sumpafallen. Slutartiden är "halvlång" då jag ville få fram forsens kraft i bilden. Jag tror att den silkeslena effekten av en riktigt lång slutartid inte hade fungerat för den önskade känslan.

Bild 3

Steninge strand. Namnet ljuger inte...

Bild 4
Steninge strand. Ja, jag gillar sten.

Bild 5
Steninge strand. Ett svagt kvällsljus letar sig in bland träden.

Bild 6
Kroksjöholm.

Bild 7
Kroksjöholm. Blixt snett från vänster för att få lite liv i ljuset, som annars var mycket diffust.

Bild 8
Gullbranna. Ett stort område med sanddyner vid kusten söder om Halmstad.

Bild 9
Gullbranna.

Inlagt 2013-01-01 17:24 | Läst 1752 ggr. | Permalink
Mycket vackert!
God fortsättning!
ewa
Svar från Bjarne 2013-01-02 10:03
Tack Ewa - och tack detsamma!
Mycket vackra bilder.
Blev lite nyfiken på dessa platser som du besökt. Sumpafallet har jag varit och vet att det är vackert men de andra ställena har jag inte besökt. Gillar du sten ska du även åka ner till Bua där är stenen runda och fina av allt vatten och det och en solnedgång så blir där en toppen bild. Bua ligger norr om varberg nära Ringhals.
Önskar dig ett Gott nytt år.
Mvh Irene
Svar från Bjarne 2013-01-02 10:05
Tack Irene, både för kommentaren och tipset om Bua!
Gott Nytt År!
Bjarne
Hej Bjarne!
Har inte varit mycket på västkusten i "fotomogen" ålder. Ser att jag har missat en del intressanta platser!
Gillar det fina ljuset på det fallna trädet med många grenar som synes ha överlevt (?) trädets fall och förmultning. Men även den lite gåtfulla nummer 6 är intressant, men min favorit är bild 8 som i sin enkelhet tilltalar mig. Du har byggt en fin diagonal men det som gör bilden är att grässtråna med hjälp av vinden har gjort fina bågar i sanden. Vad tror du om den bilden i svartvit?
Svar från Bjarne 2013-01-02 10:08
Tack Ulf! Noterar att den här gången sammanfaller inte våra favoritbilder, inte helt i alla fall. Mina egna favoriter är 3,4 och 5. Åttan var jag tveksam om jag skulle ta med, men det är kul att du gillar den. Har inte provat att göra den svartvit, men det kan nog bli en snygg grafisk bild om jag drar rätt i spakarna!
Bjarne
Härliga bilder! Gillar kustbilder :) God fortsättning på 2013! Allt gott :)
Svar från Bjarne 2013-01-02 10:08
Hej Mikael! Tack för kommentaren och ett Gott Nytt Fotoår!
Bjarne