I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Öland 2 - Alvarligt stenigt i söder

Intill Stora Alvaret på Öland ligger Albrunna. Där finns både ett naturreservat som går ut på Alvaret och ett numera nedlagt kalkstensbrott. Det delvis vattenfyllda stenbrottet drar till sig en hel del fåglar, så det är populärt bland ornitologer. Mina bilder därifrån handlar betydligt mer om sten.

#1

#2

Leden runt stenbrottet var väl utmärkt med vita stenar.

#3

#4

#5

#6

#7

Den här stackaren blev uppskrämd.

Inlagt 2017-06-04 08:52 | Läst 985 ggr. | Permalink
Vackert! Har själv promenerat där några gånger, men det var nog nästan så längesedan så man hamnar på 'analogtiden'.. Öland är fantastiskt!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2017-06-04 14:14
Visst är det, hur mycket som helst att se och fota på Öland Tack så mycket för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne - der fandt du mange forskellige og interessante motiver.
Især nummer 1 og 2.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2017-06-05 08:15
Tack så mycket för kommentaren Erik! Du har gjort bra favoritval tycker jag.
Vänliga hälsningar, Bjarne
Vackert med fin teknik, fina utsnitt! Må fint, LO
Svar från Bjarne 2017-06-05 08:15
Tack så mycket för det LO!
Ha det fint!
Bjarne
Hej Bjarne!
Är åter efter ett par dagar i största staden, så nu tar jag mig en stund med dina fina bilder från Öland. Du inleder med en bild från det sista motivet vid Albrunna. Håkan och jag orkade inte ta fram kameran där, men det skulle vi gjort när jag ser hur bra blommorna gör sig mot stenmuren! Vackra färger i en harmonisk bild.
Bild två är läcker, skulle kunna klassa den som minimalistisk, men det spelar ingen roll vilken genre den tillhör. Den vitmålade stenen med tämligen mjuka former gör sig utmärkt på stapeln med de flata vitfläckade kantiga stenarna. Fin bakgrunden, som är förtjänstfullt dämpad och i bra oskärpa.
I 3:an har du hittat fina mönster (linjer) med de vita fläckarna. Fint ljus och trevligt med den röda växten på stenhyllan. Funderade på att beskära bort den översta "avhuggna" vita fläcken, men den visade sig vara en mycket viktig för balanspunkt för fläcklinjerna! Småstenarna i nedre högra hörnet är intressant komplement i bilden, men kanske skulle det vita i ytterst i högra hörnet beskurits bort (obs! petitess!)?
Fyran byggs upp av lodräta och horisontella linjer genom sprickorna/gliporna i stenmuren och grenverket i busken. En av de lodräta linjerna i muren förlängs av buskens "stam". Bilden förankras stadigt av de två stenarna i gräset. Även i de bilden är det fint ljus. Intressanta detaljer, men bilden slår inte riktigt an på mig.
Härliga lodräta klippor i det vattenfyllda stenbrottet servas i bild fem. Bilden är lite lurig då en linje (spricka) i den övre delen i den bortre klippan går över till den främre klippan. Men det räcker inte riktigt för mig att höja bilden till en topplacering i din bildkavalkad.
I sexan har du fått fram fina gråtoner och ett samspel mellan det hårda kantiga och det någorlunda mjuka böjliga gräset. Gediget hantverk i efterarbetet av ett utsnitt inte många skulle upptäcka!
Du avslutar med den förmodat till åren komna krabaten, som inte hade någon större lust att fly från oss, vilket vi var tacksamma över. Svartvit gör sig riktigt bra även här, men synd att ljuset faller på fel sida så att ögat är på skuggsidan. Å andra sidan är det trevligt med motljus som framhäver pälsen och lämnar bakgrunden i skugga!
Ja, det blir så att de tre första bilderna får mitt mesta gillande. Ordningen mellan dem sätter jag till 2, 1, 3!
Hoppas du får fin fotohelg! /Ulf
Svar från Bjarne 2017-06-09 20:07
Hej Ulf och tack för kommentaren! Jaha, huvudstaden igen. Välkommen hem! Jag känner mig väldigt enig med dig i din analys av bilderna, så mycket att jag har svårt att hitta något att svara med! Möjligen då att sprickan du nämner om bild fem var tidigare ouppmärksammad av mig, så det var kul att upptäcka den detaljen.
Ha det fint i helgen, kanske med några bra juni-bilder!
Bjarne