I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Öland 4 - Akrobatik med bräda och skärm

Andra dagen på Öland. Ulf hade åkt hem till Växjö, bara Håkan och jag kvar. Vi styrde kosan norrut. Stack ner till ett naturreservat på ostkusten, men vi kunde inte gå så långt på grund av ett stort fågelskyddsområde. Jag har förstås inget emot fågelskyddsområden, men just i det här fallet var det ett hinder för planerna.

Plan B var att köra ner mot Högby fyr. Där möttes vi av ett stort gäng draksurfare som var i full gång i den friska vinden. Det som skulle blivit en natur- och landskapsfotosession förvandlades till sportfoto. Man får ju anpassa sig när motiven dyker upp, eller hur?

Vissa var mycket duktiga, särskilt en kille, som är med på flera av bilderna. Riktig akrobatik! Han gillade nog att showa också, för han vände gärna och gjorde hopp nära där vi stod med våra kameror.

Tvekade mellan färg och svartvitt här, så det fick bli en blandning.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Med actionkamera i munnen.

#8

#9

Rationellt att tvätta håret och surfa samtidigt?

Inlagt 2017-06-06 08:46 | Läst 1892 ggr. | Permalink
Här gäller det att de inte korsar varandras linor! Annars gillar jag de svartvita bäst; de framhäver själva åkningen. Snygga bilder f.ö.
Svar från Bjarne 2017-06-06 16:40
Det hade nog slutat illa! Kul att de svartvita bilderna uppskattas lite extra. Tack Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Färg eller svartvitt spelar ingen roll på dessa bilder, kitesurfing har jag aldrig provat, däremot har jag vågsurfat en hel del. När jag var yngre så spenderade jag och mina vänner en till två veckor varje sommar i Biarritz där vi vågsurfade och så har jag precis som många i min generation vindsurfat en hel del.
Kul ser det ut.
Svar från Bjarne 2017-06-06 16:42
Låter härligt med surfing i Biarritz. Har aldrig testat det, men jag är rädd för att min balans inte är god nog för den sortens sporter! Får nog hålla mig till att fota det hela istället. Tack för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Sista bilden verkligen läcker!
Svar från Bjarne 2017-06-08 18:58
Tack Ragnar, en annorlunda pose!
Hälsningar, Bjarne