I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Oplanerad morgonstund

Jag skulle på ett arbetsmöte i Wien förra veckan. Hotellet låg en bra bit från möteslokalen, så jag åkte i god tid. Nästan framme upptäckte jag att jag var på väg att komma onödigt tidigt. Det var en kylig morgon, men solen sken, så jag gick ner vid kanalen där solen gassade mot en vägg och gjorde det varmt och skönt. När jag satt där och njöt började fotohjärnan jobba med det som fanns runtom. Hårt ljus, fint linjespel i bänkarna och skuggor av lampor. Vilostunden blev till fotostund några minuter!

#1

#2

#3

Inlagt 2018-10-03 20:15 | Läst 839 ggr. | Permalink
Hej Bjarne.
Længe leve "fotohjernen". Den virkede jo fantastisk her :-)
Nummer 1 er min umiddelbare favorit, men så kikker jeg lidt ekstra på nummer 2 med den buede bænk. Hvor jeg så begynder at tænke på hvordan der ser ud videre frem.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2018-10-04 18:55
Hej Erik! Många tack för det! Kul att höra dina tankar om ettan och inte minst tvåan. Jag kan avslöja att bänken går längs en inbuktning längs kanalen, men att den slutar och det övergår i en rak gångväg mellan muren och kanalen.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Kreativitet är det första jag tänker på. En sittande lyktstolpe. Trean är min favorit där jag får en massa visuella bilder. Är det en streckgubbe som fått en idé? 💡 Här finns både ledande linjer och tredjedelar. Helt enkelt jättebra!
Svar från Bjarne 2018-10-04 18:58
Det där var roliga tankar, särskilt om bild tre! Erik nämner ettan och tvåan och du trean, och det är kul att man ser olika saker. Många tack Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Såna där små stunder är guld värda, inte minst på jobb. Fint resultat också, bilder du säkert inte tänkt på att ta ut en stunds sysslolöshet! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2018-10-04 18:59
Det är lätt att gå förbi sådana motiv, och precis som du skriver, hade jag inte satt mig ner hade jag säkert gått förbi. Tack så mycket Björn!
Hälsningar, Bjarne
En gång fotograf alltid fotograf.
Bra utnyttjad vilo-och väntetid.
Svar från Bjarne 2018-10-04 18:59
Det är svårt att inte se bilder, även när jag inte fotograferar. Tack för kommentaren Maggan!
Hälsningar, Bjarne