I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Parkour i park

Vi var några stycken från Hässleholms fotoklubb som samlades vid stadens parkourpark för att ta lite bilder på vilt hoppande ungdomar. Parken består av bl.a. betonghinder och stålställningar, som jag lätt skulle kunna slå ihjäl mig på om jag försökte det som de höll på med. Det var kul att se, och inte helt lätt att fotografera, för den som är ovan vid actionfoto i alla fall. Det bästa var att ungdomarna var mycket trevliga och välkomnande!

#1

#2

#3

Alla behöver en paus ibland, inte minst om man håller på med parkour.

#4

#5

Inlagt 2019-04-21 09:32 | Läst 747 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Killen som är upp och ner med ett leende är ju toppen. Fullkomligt livsfarligt ser det ut men säkert väldigt bra träning.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2019-04-22 16:27
Tack så mycket Lena! Det var lyckat med ögonkontakten där också. Man blir säkert både stark och vig på det där!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Ja det ser meget farligt og halsbrækkende ud. Det er meget pudsigt, jeg kom selv forbi sådan et anlæg i går, men kunne ikke rigtig komme tæt nok på med crosseren og 35 mm :-)
Jeg synes at du er sluppet ualmindelig godt fra at fotografere action. Nummer 1 er lige til en reklame for sporten og nummer 2 og 4 viser spændingen ved sporten.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2019-04-22 16:29
Hej Erik! Stort tack för att du kommenterat och särskilt vissa bilder. Verkligen skumt att du också såg parkour-utövare! Kanske hade du behövt ett annat objektiv.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Dom är duktiga, men det ser rätt farligt ut! Men dom bidrar till folkhälsan när dom ger järnet. Och fint svv arbete dessutom!
Fint skildrat Bjarne! Hils, LO
Svar från Bjarne 2019-04-22 16:30
Det lär säkert inte vara ofarligt, men förhoppningsvis börjar de med lättare hopp innan de vänder huvudet mot marken! Stort tack för din vänliga kommentar LO.
Hälsningar, Bjarne
Väl fångat! Inser att det inte är helt lätt att fota, för att inte tala om att utföra. Kan tycka att hjälm vore på sin plats men det kanske förstör den impact dom vill ha? Väldigt bra bilder! Hälsningar/ Björn. T
Svar från Bjarne 2019-04-25 20:37
Oj, har missat att svara här! Det är nog helt klart lättare att fota än att utföra i alla fall. Och nej, jag tror inte hjälm hör till imagen alls! Stort tack för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Vilket tillfälle! De tyckte säkert att det var lika skoj som ni. Valet av svartvitt tror jag är klokt. #1 gillar jag bäst. Frihetskänslan är fint fångad, liksom fokus i ansiktsuttrycket. Eftersom ingen mark syns ger det även intryck av att hoppet är rejält högt. Bra serie!
Svar från Bjarne 2019-04-27 08:58
Det var självklart med svartvitt här. Hus och annat med färg i bakgrunden gjorde att färgbilderna kändes för röriga. Det var kul och jag tror killarna tyckte det också. Stort tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne