I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Prästkragar och semestern är slut

Nu är semestern slut för den här gången och jag har överlevt en arbetsdag. Jag tog semester även från bloggandet, men nu känns det som att det är dags att börja igen. Däremot har jag inte tagit semester från fotograferandet, så det finns en del bilder på hårddisken att ta ifrån. Det är dock ett digert jobb med att tagga alla bilder, och där är mycket jobb kvar.

De här bilderna tog jag på söndagen när semestern precis började. Jag hade passerat alla dessa fina prästkragar kvällen innan när jag gick med hunden, och morgonen efter var det ingen tvekan kring vad som skulle ske.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2015-08-17 20:28 | Läst 2841 ggr. | Permalink
Nr 3 med skalbaggen är jättefin!
Svar från Bjarne 2015-08-18 20:10
Tack Lars! Kul att höra vad du gillar.
Hälsningar, Bjarne
Sköna blomstermattor att njuta av.
Svar från Bjarne 2015-08-18 20:11
Tack för den kommentaren Ingemar!
Hälsningar, Bjarne
Vilken underbar sommaräng. Ser att i år har inte blommorna torkat bort.
Svar från Bjarne 2015-08-18 20:11
Så sant, Margareta. Tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Härliga somriga bilder! Prästkragar är ett av mig ganska underskattat motiv. Du har i tre av bilderna (1, 2 och 4) i princip samma motiv, men du har varierat kompositionen en del mellan bilderna och därmed skapat variation. Den bild som sticker av dessa är solklart den sista! Prästkragarna bildar, med bas i bildens nederkant, i princip en likbent triangel som pekar på fingerborgsblommans topp i ängskanten. Att det finns prästkragar som sticker ut i en linjen mot högerkanten skapar extra intresse. Favoritbilden är därmed vald i detta inlägg. Men jag måste även nämna bilden på insekten. Den glänser fint i en bronsaktig lyster, men utan den fina diagonalen av prästkragar i olika grad av oskärpa gör att det blir mer av bilden än en bild av en insikt (för mig okänd art)!
Ha en skön vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-08-25 21:47
Hej Ulf! Visst är prästkragar fina och oemotståndliga i sådan mängd. Intressant att du tycker att jag lyckats fånga en insikt på bild också! F'låt - kunde inte låta bli... Jag håller med dig både om favoritval och övrig analys.
Ha det gott så ses vi på lödda!
Bjarne