I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Sandomgivna klippor

Skåne är känt för sina långa sandstränder och det är den vanligaste strandtypen i landskapet. Större klippstränder finns främst på Bjärehalvön, Kullaberg och vid Stenshuvud. Mindre klippstränder finns på några platser till, som här vid Vårhallen norr om Simrishamn och lite längre norrut vid Vik. 

Det finns tydliga bevis på att stenbrytning förekommit vid Vårhallen. Om det har gjort platsen mer eller mindre intressant kan man fundera på. Oftast förfular sådana ingrepp i naturen, men det är inte helt självklart vid denna plats. 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Inlagt 2020-07-13 09:28 | Läst 1580 ggr. | Permalink
Så fick du med lite sten och klippor på bild, en fin serie bilder.
Svar från Bjarne 2020-07-13 18:38
Tänk som det kan bli! Tack så mycket för kommentaren Peter.
Hälsningar, Bjarne
Spännande kuststräcka med stora möjligheter för fina bilder..bästa förutsättningen är väl kanske när det småstormar lite lagom..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Bjarne 2020-07-13 18:41
Då kan det nog bli häftiga bilder! Tack för kommentaren Gunte.
Hälsningar, Bjarne
Det är nästan alltid vackert med strand, både klippstrand och sandstrand. Ändå tycker jag att jag har svårt att hitta bildmässiga strandbilder, till skillnad mot dig. Du plockar ofta fram det vackra och åstadkommer väldigt fina bilder av strandmotiven, precis som i denna serien. Jag har två favoriter, dels bild 4 med klipporna mot det svarta vattnet, dels nästa bild, nr 5 med bara klipporna och molnen, den är min favorit. Bra fotat! Hälsningar/ Björn
Svar från Bjarne 2020-07-13 18:44
Oj, tack för de vänliga orden Björn! Bra val av favoritbild tycker jag.
Hälsningar, Bjarne
Det här var en fin plats! En 'stormdag' där borde vara fantastisk! Konstigt att berget är så 'vasst', inga slipade klippor där inte.. Bild 6 gillar jag extra!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2020-07-13 18:45
Det är nog spännande när det stormar där. Ja, man kan undra varför klipporna är så vassa där. Kanske inlandsisen inte "kommit åt" dem? Tack så mycket för kommentaren Jan.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne. Jag har varit förbi det området en gång på väg hem från semester längre norrut.
Jag gick inte särskilt bra redan då och det var medan jag hade Nikon D700 och så vidare. Så det fanns ingen fotografering där för mig :-(
Så jag måste njuta av dina fantastiska foton istället. Speciellt nummer 2, 4 och 6.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2020-07-13 18:47
Hej Erik! Det var ju synd att du inte kunde fotografera vid det tillfället, men det glädjer mig att dessa bilder kanske kan "kompensera" lite i alla fall. Härligt att du hittat tre favoriter. Stort tack för kommentaren.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Tack för bra tips - kan bli ett besök längre fram till hösten.
#5 är nog min favorit.
Svar från Bjarne 2020-07-13 18:48
Varsågod! Kul att en till fastnat för nummer fem. Tack för kommentaren Lars-Åke.
Hälsningar, Bjarne
Kantiga stenar går hem, tycker jag! Favoritbilden i serien är #6 där stora kantiga klippor möter finkorniga mjuka "stenar" på stranden. Att det går en hundägare på stranden ger dessutom bilden ett blickfång på avstånd. Snyggt! Andra starka kort är #4 och #7.
Svar från Bjarne 2020-07-13 18:52
Väldigt stor skillnad i storlek på sten i #6! Kul att du uppskattar den och det mänskliga/djuriska inslaget. Härligt med första "rösten" på #7. Tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Jag har väldigt liten erfarenhet av Skåne men det här var ju ett häftigt ställe. Kantigt och lagom vådligt att klättra runt. Undrar hur det ser ut när det stormar. Livsfarligt antagligen.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2020-07-14 22:48
Ganska lättklättrat och det är ju bra. Har inte varit där i storm, men det är nog en upplevelse. Tack för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Spännande landskap du hittar!
Svar från Bjarne 2020-07-20 08:32
Tack så mycket Lena!
Hälsningar, Bjarne
Klippor, sten och vatten är svårt att låta bli att fotografera. Det är något visst med dessa ting som tilltalar min själ och mitt öga. Snyggt jobbat!

Mvh Jörgen
Svar från Bjarne 2020-09-06 18:48
Så oerhört poetiskt uttryckt! Stort tack för den kommentaren Jörgen.
Hälsningar, Bjarne