I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Skogsvandringar runt Stockholm

Jag reser en del i jobbet och ofta till Stockholm. Nu när vi går mot lite ljusare tider så öppnar sig större möjligheter till fotografering i skog och mark efter dagens förvärv. Visst fotograferar jag i stan också, men eftersom jag är rätt mycket skogsmulle, så tar jag mig gärna ut i naturen när det finns möjlighet till det. Den här gången blev det mycket svartvit konvertering av bilderna. Ganska hårt dessutom.

#1

Den här stenen hade märken av borrhål, så det verkar som den är sprängd. Av någon anledning har den sedan fått ligga kvar. Norra Djurgåden.

#2

Jag fastnade för grenverket i den här fallna furan. Nackareservatet.

#3

De här vridna tallstammarna har jag fotograferat förut, men inte ur den här vinkeln. Nackareservatet.

#4

Nackareservatet är fullt av rötter som bildar spännande mönster på klipphällarna.

Inlagt 2014-04-16 15:58 | Läst 1726 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Gillar verkligen den hårda kontrasten i bilderna och motiven passar väldigt fint i det!
Snyggt Bjarne!
Svar från Bjarne   2014-04-16 20:03
Tack så mycket för det omdömet, Heléne!
Ha det bra!
Bjarne
Maffiga mönster med den hårda kontrasten bilderna har
Svar från Bjarne   2014-04-17 20:31
Tack Annelie!
Hälsningar
Bjarne
Hejsan skogsmulle! Jag trivs också bäst i naturen även om jag gärna tar omväxling med andra motiv. Ambitiöst att ge sig ut i skogen på dina tjänsteresor. De gånger jag ger mig ut vid övernattningar i tjänsten brukar vara en kort promenad i stadsmiljön...
Din första bild med den tredelade stenen är helt klart spännande, inte bara på grund av tretalet utan även att stenen är delad i två halvrunda och en rektangulär form. Lite synd att det ligger en sten bakom, men det är inte något att göra åt - bara gilla läget.
Andra bilden har ett fascinerande grenverk som du fått att framträda fint från bakgrunden trots att du använt pocketkameran med de små möjligheterna att få kort skärpedjup. Om jag skulle önska något skulle det vara ännu högre kontraster och högre svärta för att få grenverket än mer framträdande.
Bild tre har ett hårt grafiskt uttryck som passar mycket bra till motivet! Dessutom intresseväckande förgrund.
Sen kommer bild fyra överraskande i färg. Vilket gör mig mycket nyfiken på varför du inte valde svartvit för detta motiv. Tycker motivet är som gjort för svartvit med de korslagda rötterna som jag tror skulle passa alldeles utmärkt i hård svartvitversion. Bilden är intressant och skulle varit min självklara favoriten i svartvit. Nu går förstapriset i stället till bild 3, vilken är snäppet intressantare än de övriga bilderna.
Ha en fin avslutning på arbetsveckan! /Ulf
Svar från Bjarne   2014-04-24 17:35
Tack för kommentaren, Ulf! Den stenen som ligger bakom i bild ett är en fjärde del av den sprängda stenen, så den hör definitivt dit ur den aspekten, fast bilden hade kanske blivit bättre om det bara varit tre delar. Kul att den tredje bilden blivit en favorit. Jag tycker också att den blev bra. Du undrar varför jag valde att göra sista bilden i färg. Det var nog att jag gillade kombinationen av bruna nyanser och grönt. Jag provade inte ens att göra den svartvit! Jag kunde ju tagit med båda varianterna, eftersom bloggen inte innehåller så många bilder totalt.
Ha en bra fredag och kommande helg!
Bjarne

Innehållskategorier