I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Solen sänker sig över Brösarps backar

Kristi himmelsfärdsdag var nog fin över större delen av landet, så också i Skåne. Jag tillbringade eftermiddagen längs Verkeån och framåt kvällskvisten vandrade jag upp till närbelägna Brösarps backar. Backarna är kanske mest kända för alla gullvivor, och jag hade turen (eller skickligheten?) att komma i precis rätt tid, när de stod i full blom.

#1

#2

Maximal kontrast, bara rent svarta och vita pixlar.

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2016-05-11 20:29 | Läst 2189 ggr. | Permalink
Fina bilder med fint kvällsljus! De sista tre bildar fin trio!
Svar från Bjarne 2016-05-11 21:09
Tack så mycket för kommentaren Lena! Kanske kan göra en triptyk av dem.
Hälsningar, Bjarne
Fin känsla i Sånebilderna och ljuset ligger fint där! Nu fick du mig att längta ner dit där jag föddes Bjarne!
Svar från Bjarne 2016-05-12 18:25
Tack så mycket Dan! Hoppas längtan inte blir för svår. Det är fint i och runt Stockholm också, som jag besöker ganska ofta.
Hälsningar, Bjarne
Du har fångat det fint, Brösarps backar är verkligen fina! O kvällsljuset modellerar fram formerna så vackert, LO
Svar från Bjarne 2016-05-12 18:25
Tack så mycket för den vänliga kommentaren LO!
Hälsningar, Bjarne
Det er nogle dejlige billeder fra det gamle danske landskab.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2016-05-12 18:26
Tack så mycket Erik! Det är säkert ni danskar som lagt grunden till att det är så fint!
Vänliga hälsningar
Bjarne
Härliga bilder, Brösarp är verkligen fint!
Nr 3 och 6 blir mina favoriter i kväll!
Ha det gott, Bjarne!
/Niklas
Svar från Bjarne 2016-05-12 18:27
Tack för kommentaren Niklas! Det var gullvivorna som du fastnade mest för.
Ha det fint!
Bjarne
Det ser otroligt inbjudande ut, fastnar särskilt för bilderna 4 och 5 där både blommorna och backarna är tydliga! Vilket landskap att få vandra och fota i!/ Björn T
Svar från Bjarne 2016-05-12 18:35
Tack så mycket Björn! Andra fastnade för 3 och 6, så det är kul att olika bilder är mest lockande. Det är verkligen fint att knalla runt där, med eller utan kamera.
Hälsningar, Bjarne
Fina kvällsbilder och härliga linjer du hittade i naturen. Gillar din backe med gullvivor och den näst sista bilden är ju hur bra som helst.
Häsningar Lena
Svar från Bjarne 2016-05-12 18:36
Det är variation vilka bilder som gillas bäst, och det är kul, men det är färgbilderna som blir omnämnda hela tiden. Stort tack Lena!
Hälsningar, Bjarne
God kväll fotografen!
Med tanke på de långa skuggorna i de avslutande bilderna måste du ha njutit av Backarna i många timmar. Ja, Brösarps backar är en väldigt fin plats. Kreativt att inleda med två svartvita bilder i vårgrönskans och blomningens tid! Båda de svartvita bilderna är kontrastrika, men i tvåan förstås extremast. Jag gillar båda bilderna, den första på grund av det mörka, i princip svarta, linjespelet; den andra på grund av den tvådimensionella karaktären och där den grova grenen till vänster stör ögat lagom mycket.
Trean visar hur branta backarna är. Snygg bakgrund med de fina träden samtidigt som gulsippornas mångfald kommer fram: de är ganska jämnt spridda över bildytan och då är det bra att det står några riktigt när kameran och ger en trevlig förgrund.
Om det inte funnits skuggor i förgrunden i fjärde bilden hade förgrunden varit för dominerande och tämligen intetsägande; nu känns den lagom stor. Det intressantaste i bilden enligt min syn är traktorspåren i sädesfältet vars struktur kommer fram jättefint tack vare det tydliga sidoljuset i sen timme.
Femman är riktigt kurvig. Bilden innehåller grovt sett fyra större ytor, där förgrunden möjligen kunde varit mindre då den saknar en tydlig intressepunkt. Men som helhet är bilden riktigt fin!
Den avslutande bilden visar en fotografisk närkamp med gullvivorna, men även i denna bild kommer deras växtmiljö fram på ett förnämligt sätt, ja hela landskapets karaktär förmedlas i bilden.
Favoriten är den sista bilden. Sedan håller jag sätter jag tvåan som just tvåa, medan bild fem får "bronsplatsen"!
Ha en god vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-05-18 21:40
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Ulf! Det stämmer att det blev ganska många timmar totalt, de första längs ån och slutet i backarna. Intressant att tvåan kom så högt upp på din lista. Jag kanske ska prova den tekniken på fler motiv, men det lär absolut inte funka för vad som helst.

Jag har beskurit fjärde bilden från nederkanten en del. Det var för mycket liknande yta i originalet, men jag ville inte zooma in mer, för då hade jag förlorat för mycket av sädesfältet i sidled. Kanske skulle jag beskurit femman lite i nederkanten också, men bara lite tror jag. Ytan bör inte bli för liten och jag vill gärna att man ser gullvivorna.

Ha det bra i veckan och hoppas du får en skön helg!
Bjarne