I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Stora Amundö 1:2

Jag var i Göteborg för jobbets räkning härom veckan. Eftersom jag hade min egen bil med mig, så kunde jag göra en utflykt en av kvällarna. Den gick till Stora Amundö i Göteborgs södra skärgård. Det är en ganska liten ö, men lagom för en fotoutflykt på kvällen. Man når ön enkelt från en parkering på fastlandet och sedan går man över en liten bro, så är man där.

Det var också ett tillfälle att testa min ganska nyinköpta Olympus E-PL7 lite mer, som är inköpt bl.a. för mina resor i jobbet. Ibland vill jag ha en systemkamera med mig, men tillsamman med annan packning så blir det tungt och tar mycket plats att ha med den stora Canon-kameran med objektiv. Olympusen är liten och lätt och hittills har jag skaffat en normalzoom och en telezoom, som inte heller väger mycket. Det känns som att jag fått bra prestanda för pengarna, så här långt i alla fall.

Jag är nog inne i en period då jag gillar svartvitt, så en del bilder har fått den behandlingen.

#1

Jag verkar inte tröttna på fallna träd som motiv.

#2

#3

#4

Sten är också något som jag inte kan få nog av!

#5

#6

Stora Amundö är populärt bland fiskare.

#7

#8

#9

Så avslutar vi med en törstig svan!

Inlagt 2015-04-22 21:16 | Läst 2520 ggr. | Permalink
Javisst! Finfina bilder, framförallt dom svv, svanen ser lite ilsk ut! Må gott, LO
Svar från Bjarne 2015-04-22 21:31
Tack så mycket LO!
Må väl du med!
Bjarne
Mycket fina klippbilder med skönt ljus! Svanen ser lite skeptisk ut till dig tror jag!
Svar från Bjarne 2015-04-22 21:51
Tack Danne, och det är väl bara att inse att jag inte är gillad av alla :)
Hälsningar, Bjarne
Jag tycker det är alldeles utmärkt med s/v i sådan här miljö. Den bild jag tänker på främst är den 3:e bilden.
Svar från Bjarne 2015-04-23 18:16
Tack Ingemar! Kul att trean föll dig i smaken.
Hälsningar, Bjarne
Mjuka fina klippor och dina träd är inte så dåliga de heller.
Kul med besök av svanen.
Svar från Bjarne 2015-04-23 18:17
Tack så mycket för kommentaren, Margareta! ÄVen vanliga fåglar kan vara spännande.
Hälsningar, Bjarne
Riktigt fina bilder! =) Skön närbild på svanen!
Ha det så gott!
Svar från Bjarne 2015-04-23 18:20
Tack så mycket för kommentaren, Heléne! Svanen är lite fåglarnas giraff.¨
Ha det bra!
Bjarne
Hej Bjarne! Börjar skriva dessa rader i Nässjö, du kanske då är i Norrköping? Hur som helst, här visar du en hel svit riktigt trevliga bilder. Flera dessutom i härligt svartvitt utförande!
Första bilden har ett trevlig sug in i bilden till följd av låg bildvinkel, vidvinkel och att grenarna/rötterna går ihop en bit in i bildytan.
Tvåan är abstrakt, men det finns ett centrum kring vilket olika ytor kretsar. Men bilden är som helhet för svår för mig.
Bild tre har lite av samma bildidé som ettan, men ändå lite tvärtom. Här grenar sig en stam en bit in i bilden. Trevlig men inte i klass med ettan.
Fyran har ett fint linje- och formspel där de små grästuvorna förtjänstfullt bryter av de hårda kantiga stenytorna.
Sedan har vi vinnarbilden i nummer fem! Olika former och storlekar samt färgtoner. Läckert! Du behöver därmed inte vänta till slutet denna gång! Fast jag undrar vad det var som gjorde att du lät denna bild vara i färg? Ser framför mig att den är mycket stark även i svartvit.
Rent dokumentärt fungerar bild 6 och 8 men annars tillför fiskegubbarna inte något i bilderna. I bild åtta är det synd att fiskaren inte står i sprickans förlängning, det hade lyft bilden,
Även sjuan har stenar i många former och storlekar. Skickligt att hitta sådan trevliga kompositioner! Men du har förstås stor erfarenhet, ditt bildarkiv lär vara "stenrikt"... (ursäkta dålig vitsighet.)
Kul bild på svanen bland de välpolerade klipporna som ligger i fint ljus (bild nummer nio)!
Det var allt denna gång...
Njut av resan! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-04-30 18:58
Gokväll igen! Jag var trött på hemresan och startade inte datorn, så jag var omedveten om vad du pysslade med i Nässjötrakten. En nyinköpt Black+White Photography blev min sysselsättning under resan istället.

Stenrikt! Där fick du till det. Tänk om det gällde bankkontot också och inte bara hårddisken... Fick köpa ny idag förresten. Det har blivit lite för många stenbilder!

Tänkte väl att fallna träd skulle locka dig, men ändå var det en stenbild som "vann"! Anledningen till att den fick förbli i färg var helt enkelt att jag tyckte om färgskalan.

På en punkt är jag dock oenig med dig. Jag gillar bild sex mycket tack vare silhuetten och uddarna och öarna som möts i bakgrunden. Däremot blev den andra fiskarbilden inte så märkvärdig enligt mig (åttan).

Elda lagom ikväll och ladda för söndagen!
Bjarne