I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Strandskuggor

Stranden vid Stenshuvud i april. Solen stod fortfarande rätt högt på himlen och det bästa fotoljuset hade inte kommit än. Då fick jag syn på spännande skuggor på stranden, som fick bli dagens första motiv. Efteråt funderade jag på om bilderna skulle bli bättre i svartvitt, men efter att ha provat fick de vara i färg. Jag tyckte att de förlorade något om kontrasten mellan det blå i vattnet och skuggorna mot den varmare sanden försvann. 

#1

#2

#3

Inlagt 2020-05-17 09:37 | Läst 2014 ggr. | Permalink
Blev ju rätt spännande bilder av det..lägger mittenbilden högst i listan..
Dock aningen ljus i mitt tycke..men det är jag det ;)
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Bjarne 2020-05-18 21:14
Ja, det är du! Jag gillar ofta dina mörkare bilder, men här ville jag ha mer ljus. Tack för kommentaren Gunte!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Når fotografen har øjnene med sig, kan der komme kreative resultater ud af næsten ingenting, som her - gillas. Jeg synes bedst om nummer 1, hvor skyggerne er mest markante.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Gunte disse motiver skal være til den lyse, sarte og optimistiske side - men det är jag det :-)
Svar från Bjarne 2020-05-18 21:17
Hej Erik! Du väljer annan favoritbild och har andra åsikter om ljusheten och det är bra att man kan tycka olika! Stort tack för din kommentar.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Fascinerande motiv och jag håller med om att de nog ska vara i färg även om de är sparsmakade. Sista bilden blir nog favoriten.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2020-05-18 21:21
Tre bilder, tre kommentarer och tre olika favoritbilder! Intressant. Då är vi också överens om att de gör sig bäst i färg. Tack för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Annorlunda på ett bra sätt! Tror det var rätt att behålla färgen. Motiven får en att tänka till en smula. Häftigt hur man i #2 kan uppleva att skuggan är oskarp medan sanden är skarp. Och vattenpölen i #3 ger ett härligt liv till sand och skugga!
Svar från Bjarne 2020-05-23 08:41
Jo, skuggorna är definitivt oskarpa. Måste bero på att solen har en viss utbredning och inte är punktformig. Trean (och ettan) hade nog varit tråkigare utan pölen. Stort tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne