I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Strandvandring Vitemölla-Haväng t.o.r.

På Kristi Himmelsfärdsdag åkte jag och kompisen Pontus till Vitemölla vid Hanöbukten. Det blev en eftermiddags- och kvällstur med vandring längs stranden upp till Haväng och tillbaka. Fotoljuset var lite hårt i början, men blev bättre allteftersom kvällen nalkades. Bäst var det på nära solnedgången, då vi gjorde ett stopp vid Brösarps backar på hemvägen. De bilderna kommer i ett annat inlägg.

#1

Det kryllar av kaniner på Vitemölla strandbackar. De är ganska skygga och bra bilder kräver tålamod och tid. Den här gången var strandvandringen i fokus.

#2

Vid Klammersbäcken är naturen mer frodig än annars längs stranden.

#3

Stolen är utplacerad av ett lokalt småföretag för den som vill vila en stund. Pontus satt inte så länge, bara så att jag hann ta bilden.

#4

Oidentifierade luddbollar.

#5

Strandnejlikan står som sällsynt i floran. Här var det i alla fall inte ont om dem.

#6

Den här vyn på Lindgrens länga måste vara fotograferad tusentals gånger, men jag kunde ändå inte låta bli när det är så försommargrönt och vackert. Jag gick däremot förbi Sveriges kanske mest fotograferade träd den här gången, den ensamma tallen. Jag tyckte inte ljuset föll så bra på den.

#7

Stammar vid Verkeån.

#8

Nordligaste punkten på vandringen var Havängsdösen. Jag försökte hitta ett annorlunda sätt att fota den, delvis på grund av lite hårt ljus fortfarande.

#9

Cementring invid en av de många bunkrarna längs stranden.

#10

Solen står nu så lågt att stranden hamnat i skugga. Små vågor rullar in från Hanöbukten.

Inlagt 2014-06-08 11:36 | Läst 4858 ggr. | Permalink
Härligt fina bilder från ett paradis! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2014-06-08 11:57
Tack så mycket LO!
Ha en bra söndag!
Bjarne
Vackra bilder! Österlen är fint!
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-06-08 20:47
Tack för det Niklas!
Hälsningar
Bjarne
De som säger att Skåne är vackert de också har tydligen rätt. Får ta och åka dit och kolla själv.
Svar från Bjarne 2014-06-09 07:22
Tack Margareta! Självklart har de rätt, kom och se om du håller med!
Hälsningar
Bjarne
Hej Bjarne!
Din vana trogen gör du det väldigt svårt för mig att utse favoritbild på grund av att det finns så många intressanta och tilltalande bilder att välja på!
Kaninen smälter fint in i omgivning på bild 1, den ser lite förlägen ut, men är nog mest beredd på att fly om du kommer närmare!
Andra bilden är riktigt fin där den lilla lilla blomman gör bilden. Väl funnet och fångat.
Tredje bilen är mycket tilltalande. Du har skickligt skapat extra intresse i bilden genom att placera din kompis på stolen och därmed använt dig av ett grepp som jag sällan använder: människan i landskapet. Svartvit är säkert det bästa valet för detta motiv.
Även luddbollarna i bild fyra är fina, men jag passar här på att foga in den kommentar som du ser allt emellanåt: har du övervägt 1:1-format på denna bild? Visserligen förlorar du de snurrade grässtråna i nedre delen av bilden, men bilden blir nog renare och mer grafisk i kvadratiskt format. Kanske även svartvit vore ett bra alternativ?
I bild fem använder du ett klassiskt grepp med skärpa och oskärpa med viss diagonalverkan - en trevlig bild.
Bild sex är vacker på många sätt, inte minst de fina molnen bidrar till det, men jag får inget sug i magen av den bilden. Säkert beror det på att jag sett motivet i många sammanhang.
Intressanta stammar och fin spegling i ån i den sjunde bilden. De buskiga träden i bakgrunden skapar mervärde.
Uppskattar kreativiteten och det grafiska uttrycket i bild 8, men känner inget speciellt för bild 9. Jo, även den har ett grafiskt uttryck men den når inte riktigt fram till mig.
Funderar på om om bild 10 hade vunnit på att den inkommande vågen hade "rullat färdigt"... hade troligen förstärkt den rofyllda känsla som bilden i övrigt förmedlar med sina subtila färger.
Ja, nu kommer valet av favorit: bild tre! Inser att jag ännu en gång valt en svartvit bild...
Ha en go' vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-06-18 21:08
Tack för kommentaren, Ulf! Intressant val av favoritbild. Trodde kanske inte att du skulle välja den, snarare tvåan, men det är du som väljer! Jo, jag är inte missnöjd med trean heller. Anledningen till att jag valde rektangulärt format på fyran är grässtråna, som du misstänkte, men visst kan jag fundera igen på det.
Ha det gott!
Bjarne