I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Surväder i skogen

Idag gjorde jag en tur i Långstorpsskogen norr om Höör. Det var riktigt surväder och regnade delvis, men jag ville ändå komma ut med kameran och försöka få lite bilder. 24-105 fick sitta på hela tiden då jag inte ville riskera att få fukt i kamerahuset.

Jag läser just nu en bok av den engelske fotografern David Ward. I boken resonerar han mycket djupare än i "vanliga" landskapsfotoböcker, som brukar upprepa förgrund, mellanplan och bakgrund, gyllene snittet  m.m. Istället jämför han med andra konstformer och diskuterar bl.a. simplicity, mystery och beauty som framgångsfaktorer. Undrar om survädersbilderna uppfyller några av de kriterierna... Någon som sticker ut av dessa?

Bild 1

Bild 2
En stubbe med lavar och mossa.

Bild 3
De orange prickarna fångade min uppmärksamhet. Snart är nog de träden borta.

Bild4

Bild 5
Vägvisaren står som ett krucifix täckt av lavar (tydligast förstorad).

Bild 6
Regnvåt mossa har en härlig lyster.

Inlagt 2012-12-30 13:16 | Läst 2789 ggr. | Permalink
Oj, vilka färger, fint fångat!
Här uppe är det mer gråskalor på naturen för tillfället.
Gott Nytt År!
ewa
Svar från Bjarne 2012-12-31 14:50
Tack Ewa! Vet inte riktigt var "här uppe" är, men det kommer en grönskande vår nästa år också. Gott Nytt År!
Härliga bilder och fina färger! Allt gott :)
Svar från Bjarne 2012-12-31 14:46
Tack så mycket Mikael och ha ett Gott Nytt År!
Fastnade direkt för bild nr 2! Härligt bruna och gröna nyanser som sveper i vågor över bilden. Riktigt fint och med flera olika mossor/lavar som samsas. Dessutom ser jag en diagonal i bilden, visserligen inte jättetydlig men det gröna finns i den nedre och högra delen av bilden medan det mesta bruna finns i den vänstra/övre delen.
Gott Nytt Fotoår!
Svar från Bjarne 2013-01-01 16:38
Tack så mycket! Återigen har du pekat ut en personlig favorit. God Fortsättning!