I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Sveriges äldsta marknad

Jag vet inte om det är sant, men på kommunens hemsida säger man i alla fall att Hörby marknad är den äldsta marknaden i Sverige som fortfarande genomförs. Den lär ha gått av stapeln varje år ända sedan 1748, och under viss tid hölls dessutom två årliga marknader. Eftersom jag råkar vara uppväxt där, så är den marknaden speciell för mig. Jag var dock inte med från början!

#1

Gräddbulle är gott!

#2

Något svalkande att dricka i solen är också gott.

#3

Nä, lotter är inte gott, men det kan leda till något gott.

#4

Potatis är - väl rätt gott - fast gärna med något mer.

#5

Det är kanske inte alls bra om man ätit något gott innan man sätter sig i en virvelvind...

Inlagt 2017-07-18 19:42 | Läst 2945 ggr. | Permalink
Hej Bjarne.
Markeder giver gode motiver - også her på Hörby Marknad og du har fanget mange af dem.
Jeg kan godt sige "Gräddbulle", men kan du sige "Flødebolle" :-)
Mange venlige hilsener fra Erik/DK.
Svar från Bjarne 2017-07-19 19:46
Tack för kommentaren Erik! När jag arbetade på tidigare Vägverket och träffade danska kollegor från Vejdirektoratet pratade vi om flöde i trafiken, vilket på svenska är antalet fordon per timme. De danska kollegorna tittade konstigt på oss!
Vänliga hälsningar, Bjarne
Erik Madsen 2017-07-19 20:54
Jo men der er ikke så stor forskel på: At trafikken FLYDER perfekt og uden problemer.
//Erik//
Finns gott om motiv på en marknad. Konkurrerar den inte med Kivik? Tycker marknadsknallen blev bäst, de har övertygande svada.
Svar från Bjarne 2017-07-19 19:47
Visst har knallarna ordentligt med svada! Hörby marknad lockar ganska mycket folk, men jag tror ändå att det är fler i Kivik. Den är ju riktigt känd.
Hälsningar, Bjarne
Oj vad kul! Bodde i Hörby som skolgrabb från 1957 och marknaden var en av årets milstolpar. Mycket var nog annorlunda; minns särskilt en gubbe som varje år sålde rökt ål och begagnade trätofflor (!) från ett och samma bord, huller om buller.... Mamma var med och bemannade Rädda Barnens stånd (man gick omvägar för att slippa använda sina veckopengar just där). Lions Clubs bokstånd var höjdpunkten för åtminstone mig.
Svar från Bjarne 2017-07-19 19:48
Kul att du känner igen dig trots att det gått många år! Den där med ål och tofflor känner jag inte igen, men Lions stånd är en klassiker som finns kvar än idag. Dock är hästmarknaden borta sedan ett antal år. Stort tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne