I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Terapishopping i höstrusk

Vad gör man när man är trött på regn, blåst och mörker? Jo, terapishoppar. Nu är det inte några nya strumpor det är frågan om, utan objektiv i mitt fall, så det är ingen billig terapi. Andra objektivet på lika många veckor dessutom! Jo, jag vet att det inte är prylarna som gör en till en bättre fotograf. 

Hur som helst, jag stämde träff med en fotosidanmedlem på Stockholms Centralstation och köpte ett begagnat Panasonic 12-35/2,8 till m43. Det var en trevlig kille som verkade schysst och objektivet är i fint skick och funkar bra, så jag är nöjd så här långt. Jag är speciellt imponerad av bildstabiliseringen. Om jag anstränger mig för att hålla stilla kan jag få skarpa bilder på ½ sekund på normalbrännvidd och 1 sekund i vidvinkelläge. Inte illa! Minskar behovet att skruva upp ISO:t i mörker. 

Om det bara kunde sluta regna nu, så jag kunde ut och prova grejerna lite mer!

Här kommer några bilder från första kvällen och första morgonen, då jag testade objektivet i Stockholm.


#1

#2

#3

#4

Inlagt 2017-11-19 08:29 | Läst 1723 ggr. | Permalink
Jag är mycket imponerad, inte bara av objektivet, fina bilder. Har sett på det, men utgifter väntar framöver....
Svar från Bjarne 2017-11-19 12:14
Tack så mycket för den positiva kommentaren Stefan! Kanske blir ett för dig också så småningom.
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder med nya objektivet och man får lite mer fotognista med bra prylar iallafall!
Svar från Bjarne 2017-11-19 12:14
Det verkar absolut leverera, och kul är det också! Tack för kommentaren Danne.
Hälsningar, Bjarne
Ser riktigt bra ut! Jag trodde du körde med Olympus! Hils, LO
Svar från Bjarne 2017-11-19 12:16
Jo, huset är en Olympus Pen Lite (E-PL7). Det fina med m43 är ju att man kan blanda Pana och Oly, och Olympus' motsvarighet 12-40/2,8 är tyngre och ganska mycket större. Ett fint objektiv, men blir lite obalanserat på det lilla huset. Tack för kommentaren LO!
Hälsningar, Bjarne
Det objektivet levererar mycket fina bilder och det första är väldigt bra och det sista med de gula Lönnlöven är kanonfint tycker jag.
Ha det gott/Stig
Svar från Bjarne 2017-11-19 12:17
Det verkar riktigt bra och kul att du gillar två bilder lite extra. Tack för kommentaren Stig!
Ha det fint!
Bjarne
Vilka fina motiv du hittade på din testrunda. Tänk att blöta gatstenar kan bli så intressant. Ha mycket kul med din nya glugg.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2017-11-19 17:04
Tack så mycket! Den ska få följa med till huvudstaden den här veckan också.
Hälsningar, BJarne
Hej Bjarne.
Super objektiv, super fotograf - så kan det jo kun blive super billeder.
Jeg gillar nummer 1 bedst.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2017-11-20 19:35
Å tack för de värmande orden Erik! Det är ett litet vackert torg i Gamla Stan i Stockholm som jag fotograferat flera gånger, men alltid från andra hållet om jag minns rätt.
Vänliga hälsningar, Bjarne
God afton objektivshoppare! Undrar om inte de nya objektiven skruvat upp din normalt höga kreativitet ytterligare ett snäpp!? Dessa fyra bilder visar en motiv-, kompositions- och efterbehandlingsmässig stor bredd. Jag gillar alla, men jag skickar med några detaljkommentarer ändå.
Den första har en väldigt fin gråskala och krispighet. Samtidigt undrar jag varför det ser så folktomt ut. Det har regnat (eller regnar?), men någon har cyklat. Ett antal upplysta fönster visar att det inte är mitt i natten.
Den andra bilden är synnerligen grafisk. Raffinerat linjespel och ordentlig svärta. Det korta skärpedjupet är ett lyckat val. Gillar verkligen det ljus som de våta gatstenarna och vattnet i rännan fångar upp.
Även trean tilltalar mig med sitt grafiska uttryck! Här har du valt ett utsnitt som gör att blicken, när den följer trappan/rampen, faller ur bildramen, men man dras ändå på något sätt in i bilden igen! Trädet är välplacerat och utgör en fin motvikt till de annars raka linjerna.
I den fjärde bilden dominerar, de oregelbundna färgsprakande lövansamlingarna till trots, de horisontella och diagonala linjerna. Mycket tilltalande!
Om jag måste välja favoritbild, vilket jag känner att jag inte kan "smita ifrån", så blir det bild #4 före #1.Men som jag skrev inledningsvis, jag gillar alla bilderna!
Med förhoppning att din helg varit som du önskat dig! /Ulf
Svar från Bjarne 2017-11-20 19:40
God afton själv! Tack så jättemycket för det omdömet! Då blir det en utmaning att leva upp till förväntningarna framöver :) Jo, det var ganska folktomt efter regnet, även om första bilden inte är tagen så sent, 20.21 närmare bestämt. Hade jag väntat lite hade det säkert kommit någon. Kanske hade det livat upp bilden lite? Kul att du uppskattar de andra bilderna också, och att lönnlöven vinner ditt hjärta i första hand.
Hoppas du haft en fin helg du med!
BJarne
Kan bara instämma i hyllningskören! Våt gatsten är verkligen suveränt, men det gäller att göra något av det också och det har du, snyggt!/ Björn T
Svar från Bjarne 2017-11-20 19:42
Oj, vad mycket positiva kommentarer jag får på dessa bilder! Tack så mycket för det Björn, och kul att du också tycker våt gatsten är snyggt!
Hälsningar, Bjarne