I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Tid för vårblommor

Kort och gott lite bilder fångade i trädgården hemma, även om den första inte faller in under begreppet "blomma". Tomten har också lite "vilda" partier, där vissa av bilderna är tagna.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Inlagt 2015-04-19 09:53 | Läst 2538 ggr. | Permalink
Så fina de små liven är. Vackert!
Svar från Bjarne 2015-04-19 19:07
Tack Ingemar!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! En fin samling blombilder. Men om den första bilden är bild av en blomma så framgår det inte så tydligt i svartvitversion. Den bilden har en läcker silveraktig ton. Fin diagonal, men det finns några ljusa strån som retar ögat och då i negativ bemärkelse. Inte jätteallvarligt, men dock för mig lite störande.
Bild två bygger på tvåtval: två skarpa och två suddiga blommor placerade ungefär på tredjedelslinjerna. Men det blir ändå inte full balans i bilden, den känns lite vänstertung. Kanske skulle blommorna placeras längre till höger?
Fina påskliljor. Känns som jag är på petigt humör, men ett skarpt grässtrå som hamnar på det ena gula kronbladet på den högra påskliljan drar ner helhetsintrycket (ja även grässtråt längst till vänster är skarpt och stör en del). Synd eftersom du har en fin komposition i övrigt och bra balans mellan skarp och oskarp blomma.
Vitsippsbilden (bild nr fyra) förmedlar en skir skön morgon. Även i denna bild finns en kontrastverkan mellan de två huvudobjekten: fullt utslagen blomma - knopp, dessutom vända åt var sitt håll.
Snödroppsbilden är riktigt fin, perfekt med stående format.
Valet av landskapsformat för sjätte bilden sitter som en smäck! Ljuset är fint och bakgrunden lugn men har ändå lite olika färgtoner. Mycket trevlig bild!
Även i sjunde bilden känns landskapsformatet helt rätt. Och vilken intressant blå bakgrund! Möjligen kunde bilden varit lite något något ljusare, men det är en ren petitess (och smaksak).
Favoritbilden väljs bland de tre mycket starka bilderna som avslutar bildsviten. En viss vånda faller förstavalet på sexan! Ljuset är i den bilden betydligt bättre än i två övriga, men du ska vara stolt över de två bilderna också!
Ha en skön fortsättning på veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-04-30 18:46
Hej Ulf och tack för kommentaren! Det här med strån och kvistar är återkommande. Däremot lyckades stråna i bild fyra passera nålsögat! Intressant att bilden förmedlar morgon. Det är snarare eftermiddag, men i ganska mjukt ljus. Helt okej favoritval!
Ha en bra Valborg!
Bjarne