I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Tillbaka till förrtiden

Dag två på kompisen Håkans och min fotoresa till norra Halland inledde vi med att åka lite inåt i landet, till Äskhult. Det är en gammal gård som bevarats och fungerar idag som museum och hembygdsgård. Den är vackert belägen på en höjd med ängar runt om och fin utsikt. Det finns också sjöar i närheten, den närmsta kanske en halv kilometer bort. 

Inlägget är inte stenfritt, men det är mindre av den vara än det varit på sistone!

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2020-07-04 08:20 | Läst 1604 ggr. | Permalink
Ett paradis för fotografen! Att sommarblommor står i full prakt är ingen nackdel, vilket du nyttjat i flera bilder. #1 fångar miljön på ett fint sätt, liksom #2 med ett plus för det nakna trädet mot den blåtonade molnhimlen.
#4 skapar nyfikenhet när du visar oss delar av innergården, men där byggnaderna i ytterkant skymmer. #5 med den, förmodar jag, tidstypiska personen infångad blir en vacker avslutning på en lyckad serie bilder från förr!
Svar från Bjarne 2020-07-05 09:15
Tack så mycket Jocke! Kul att du har kommentarer på så många bilder.
Hälsningar, Bjarne
Vilken otroligt fin miljö och blommorna gör ju sitt till i flera av bilderna. En fin serie med bilder som hänger ihop väldigt bra och ger en utmärkt bild av platsen. Jag kan inte låta bli att undra hur många det var som bodde där och hur många djur det fanns när gården brukades.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2020-07-05 09:16
Tack så mycket för kommentaren Lena! Om jag läst på hade jag kanske haft var på dina undringar.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det är bra att sådana byggnader och miljöer bevaras för eftertiden. Museerna - både i Sverige och i Danmark, måste vel besökas några fler av sina egna invånare i denna sommar. I DK har många museer, gallerier och djurparker halverat sina ingångspriser. Det finns också 50 000 gratis resekort, giltiga i 8 dagar, så "vanliga" människor utan bil kan komma runt i landet!
När allt kommer til alt, finns det inte ett finger att sätta på dina vackra bilder. Här håller jag med dig när du väljer puffbilden.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2020-07-05 09:18
Hej Erik! Ja, resmålen hemma blir nog mer besökta den här sommaren och det är förstås bra. Viktigt att bevara, som du skriver. Bra med resekorten i Danmark! Stort tack för din kommentar.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Ojoj så gemytligt å vackert så välbevarat snyggt jobbat
Svar från Bjarne 2020-07-05 09:18
Tack så mycket Nini, kul att du gillar!
Hälsningar, Bjarne