I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Tillbaka till påskafton

Nu backar vi bandet en bit. Påskafton i Skåne var en varm och fin dag. Det var en ren njutning att vara ute och vid denna utflykt till Verkeåns dalgång mellan Andrarum och Hallamölla, blev det flera pauser, där jag bara låg på rygg i gräset och njöt. Nu var våren verkligen kommen!

Fotomässigt är ju en sådan dag mer utmanande. Det blev mest detaljbilder i skuggan av de stora ekarna, som står i ett parti på södra sidan ån, och några andra bilder, där jag försökte utnyttja det hårda ljuset på annat sätt. Jag kom hem med ganska få bilder, men det spelar ingen roll. Det är inte antalet som räknas och upplevelsen var härlig!

#1

#2

#3

#4

#5

Jag har fotat de här husen tidigare, men valde ett tajtare utsnitt. Bilden är beskuren en hel del trots 400 mm brännvidd, då jag inte kunde komma så nära.

Inlagt 2016-04-17 09:52 | Läst 2036 ggr. | Permalink
God måndagskväll! Helt rätt Bjarne, det är inte antalet bilder man kommer hem med som räknas, det är vad man har med sig och vilken upplevelse man har fått under fotograferingen.
Förstår att du valt svartvitt för den första bilden! Tyvärr hittar jag ingen tydlig punkt att fästa blicken på, men det är ju en härlig stubbe du hittat.
I andra bilden ligger några torra löv lugnt tillrätta inuti stubben. Fina nyanser på lavan av olika sorter på stubben. Möjligen kunde högdagerreglaget dragits ned något för att tona ner det ljusa grässtrået i övre delen av bilden, men det är ingen stor sak.
Trean är fantasieggande med sin vertikala gren i den övrigt huvudsakligen horisontella struktur. Lavatussen är ett uppiggande blickfång, likaså "ögat" i stammen. Dessutom mycket trevlig färgton i bilden!
I fyran har du verkligen lyckats bemästra det kontrastrika ljuset. De intrikata mönstret av stora grenar och den lite lugnare bakgrunden gör det till en lyckad bild.
Huset i den sista bilden känner jag igen! Jag gillar hoptryckta bilder med byggnader där det är svårt att direkt avgöra vilken byggnad som ligger framför den andra och där husens former och linjer går i varandra. Och det leder till en liten liten detaljsynpunkt: om du hade flyttat dig något åt vänster så hade nog vindskivan på det bakre huset "gått över" i vindskivan i den röda byggnaden och gjort bilden än bättre i mina ögon. Men jag gillar absolut bilden ändå!
Det te bilder som faller mig mest på på läppen är de tre avslutande! Ordningen blir efter en del överväganden 3, 5, 4.
Skickar en varm vårhälsning! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-05-04 21:14
Hej Ulf! Trevligt att du hittade det här okommenterade inlägget. Jag håller med om att ettan saknar lite intressepunkt. Lite dragande i reglagen gjorde att fyran blev presentabel. Direkt från minneskortet såg den inte trevlig ut, men det gick att återskapa något som liknade det jag såg.

Du har gott minne! Visst är det samma byggnader i bild fem som varit med förut, men denna gång i ett tajtare utsnitt. Okej, bildtexten nämnde det också. Tipset om placering av vindskivorna är bra, så då har jag anledning att göra en tredje variant! Favvisordningen ligger väl i linje med mina egna tankar.

Njut av de kommande fina dagarna! De lär väl vara en utmaning för den som vill fotografera, mitt på dagen i alla fall.
Bjarne