I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Tredje - toppturen

Det blev en mycket fin avslutning på skidveckan i Sälen. Sista dagen bjöd på härlig skidåkning i bra före och ett skönt väder. Dagen inleddes lite mulet och dimmigt, men solen tog över allt mer under dagens lopp. Tack vare nysnön två dagar tidigare var spåren lättåkta och inte alls isiga och hårda som första dagen. Turen gick från Myrflodammen via Källfjällets fäbod, över Källfjällets topp, och sedan en sväng utanför lederna ner via Lördagsgraven till Syndalens fäbod och slutligen tillbaka till Myrflodammen. Kronologisk ordning på bilderna denna gång.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2021-04-03 08:36 | Läst 601 ggr. | Permalink
Mycket vackert med orörd snö så här! Sälen har mycket fint att bjuda på..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2021-04-04 09:07
Sådär ska det se ut när det är vinter, inte smutsig vägsnö. Tack så mycket för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det är lite konstigt för en dansk att se så vackra snölandskap nu när mer och mer blir grönt här.
Jag är mycket fascinerad av nummer 5 och har satt och studerat det några gånger. Är snötäcken så djupt att man bara ser trädtoppar?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2021-04-04 09:09
Hej Erik! Ja, bilderna är tre veckor gamla nu, men det klart att det finns gott om snö kvar i norra Sverige än. Det är ganska små granar på fjället i bild fem, så riktigt så illa är det inte! Snödjupet är nog 70-80 cm där. Stort tack för kommentaren!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Det var ju fina bilder fastän det är med snö. Gillar särskilt #2 och 5.
Svar från Bjarne 2021-04-04 09:10
Tack för kommentaren Peter, kul du hittade några favoriter!
Hälsningar, Bjarne
Vilka vinterbilder! Känns väldigt långt borta nu men det finns ju fortfarande snö i landet. Trean med kryssen är ju speciell, fast det är märken uppsatta av människor och inte orörd natur. Första får mej att tänka på extremt svårtillgänglig vildmark. Ni verkar ha haft en mycket vacker och varierad tur.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2021-04-04 09:11
Det är verkligen olika förhållanden i det här landet. Här har vi vitsippor och blåsippor när snön ligger djup på andra håll. Det var en kanonfin tur. Jag får väl avslöja att jag inte lämnat leden när jag tar första bilden! Tack så mycket för kommentaren Lena.
Hälsningar, Bjarne
Fin vinterbildserie. Fastnar extra för bild 3 och 6. Den tredje för den storslagna ödsligheten skull och den sjätte för det lugnet och tidlösheten i scenen.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bjarne 2021-04-07 21:17
Tack så mycket Jörgen! Jag uppskattar dina motiveringar till favoritbilderna.
Hälsningar, Bjarne
Spännande få se. Jag har aldrig åkt skidor där enbart kring Torne Träsk.
De bilder jag sett tidigare är från utförsåkning. Att kunna åka som du har
gjort ger ett helt annat lugn för själen. Vackra njutbara bilder.
Välkommen hem till snö i dag.
///Gun-Inger
Svar från Bjarne 2021-04-07 21:18
Tack så mycket för den kommentaren Gun-Inger! Just lugn för själen är precis vad man får på sådana turer.
Hälsningar, Bjarne
Snö och fjällnatur känns plötsligt avlägset. Men inte desto mindre en fin bildserie från en vad jag förstår det toppendag på fjället. #3 är min stora favorit. De soldränkta ledmarkeringar som leder blicken förbi krönet där den kala fjälltoppen i horisonten möter upp. Utmärkt! Återigen en hänga på väggenbild! #1 med det typiska fjällbäckenöverhänget och #2 med vackert snöfyllda träd. Det är allt så en längtar tillbaka till vintern för en stund!
Svar från Bjarne 2021-04-20 09:15
Härligt att du längtar tillbaka till vintern nu när våren är i full gång:) Ja, varje årstid har ju sin tjusning och det är skillnad på vinter i fjällen och vissa andra ställen. Vidderna på kalfjället är härliga. Tack så mycket för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne