I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Trollens stigar och lite till

Tredje dagen på norgeresan i september åkte vi från Dombås över Trollstigveien och hamnade slutligen i Ålesund. Här kommer lite bilder från de många fotostoppen som det blev längs vägen.

#1

Redan efter en kort stunds körning blev det till att stanna. Den forsande ån som följde vägen krävde att bli dokumenterad!

#2

Säg den turist som kört Trollstigveien och inte tagit den här bilden, men jag ville ha en egen!

#3

Jag gjorde ett antal försök att få till en bra bild med det lilla molnet nere i dalen. Detta är ett av dem.

#4

Parkeringsplats för kor eller bilar?

#5

Väl över krönet upphörde regnet och vädret blev betydligt bättre. Denna bild och de två följande är tagna vid Slettvikane.

#6

#7

#8

#9

Framme i Ålesund blev vädret sämre igen. Det kom en hel del regnskurar, men någon bild mellan skurarna måste det bli.

Inlagt 2013-12-01 16:47 | Läst 1473 ggr. | Permalink
Riktigt fina bilder från ett vackert kuperat landskap - tycker nog att 5,7 och 9:onde bilden sticker ut lite extra! // Sören
Svar från Bjarne 2013-12-01 17:23
Hej Sören! Tack så mycket för kommentaren! Du valde alla stående bilder som favoriter, intressant.
Hälsningar
Bjarne
Hampus_6 2013-12-01 17:26
Hej igen, jag tänkte inte på det, kanske beror det på höjdkänslan och djupet tilltalar mig lite extra där!? // Sören
WOW! Magiskt....Dit skulle jag verkligen vilja åka!
Fantastiska bilder Bjarne!
Ha en fortsatt fin advent!
Svar från Bjarne 2013-12-02 12:22
Tack så mycket Heléne!
Ha en fin advent du också!
Bjarne
du förmedlar fina lanskapsbilder
mvh mm
Svar från Bjarne 2013-12-02 12:22
Tack så mycket Mikael!
Hälsningar
Bjarne
Härliga landskapsbilder Bjarne!
Svar från Bjarne 2013-12-02 12:22
Tack för kommentaren, Danne!
Hälsningar
Bjarne
Go' kväll Bjarne! Åter en mängd fina bilder, både till form, färg och innehåll. För ovanlighetens skull väljer jag favoritbilden först. Det blir den sista bilden! Stenarnas form drar blicken in i bilden mot den fint formade klippan i bakgrunden, men blicken stannar även om utstickaren i högerkanten och ljusranden i horisonten. Mycket smakfullt! (Till skillnad mot mig har du ju rak horisont, en självklarhet kan tyckas i landskapsfoto, men jag har ju vissa problem med det... )
Bild 8 har tre dominerande och mättade färger, där molnen och sprickorna i berget och den gula vegetationen ger liv åt bilden.
Bild 6 är en typisk vertikalare à la Bjarne, bra och tilltalande med de klassiska förgrund, mellangrund och bakgrund.
Förstår att du inte kunde låta tillfället gå dig förbi i bild 4: två kor och två bilar. De senare har uppenbarligen sina p-platser, men korna ser lite villrådiga ut. De letar efter en för dem mer anpassad plats att parkerar på...
Det låga molnet i bild 3 utgör en intressepunkt som lyfter bilden ett snäpp från att "bara" vara en vacker bild till att bli något extra.
Jag har problem med mig själv vad gäller bild 2. Svartvitt lär vara ett ovanligt val för denna vy, men det är ett bra val enligt min syn. Däremot har jag problem med att hitta en naturlig startpunkt för ögats vandring längs den slingrande vägen. Vägen börjar längst upp till vänster i bilden och vägen slutar även i övre delen av bilden. Kanske annan beskärning eller bildvinkel kan bidra till att lösa "knuten" att ögat flackar runt i bilden?
Bild 1 är riktigt trevlig, med lagom utsmetning av vattenrörelsen. Ögat följer vattnet innan det störtar ner i högra bildkanten.
Ha en skön veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2013-12-11 19:51
Tack Ulf för en jättelång kommentar! Jag säger inget om horisonten på sista bilden var rak direkt ur kameran, men nu är den det i alla fall! Intressant analys av många bilder, även om jag inte får ihop numreringen med kommentaren alla gånger. Bild 6 är horisontell, t.ex., men jag antar att du menar bild 5 med den kommentaren. Bild 2 saknar men "fast punkt" och det stämmer bra att ögat flackar runt och följer vägen hit och dit. Ingen bild att slappna av till precis!
Ha en bra vecka du med!
Bjarne