I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Utökat milspår

Det har blivit tradition att gå "milspåret" vid Frostavallen utanför Höör i anslutning till Trettonhelgen, d.v.s. jag har gjort det två år i rad! Slingan heter egentligen Långstorpsslingan och är 9.9 km lång enligt ledbeskrivningen. I år gjorde jag en utökning och gick en bit även på Bjäretslingan, som bland annat går över berget Ulfsbjär, som är en vulkan som var aktiv på den tiden då dinosaurierna vandrade runt på jorden. Förra året nöjde jag mig med att ha med kompaktkamera, men denna gången fick min Canon EOS följa med.

#1

Silverdalen i Långstorpsskogen.

#2

Mellan Långstorp och Stenkilstorp.

#3

Undersida av rotvälta, kanske från stormen Gorm.

#4

Klippor på Ulfsbjär.

#5

På Ulfsbjär.

Inlagt 2016-01-13 20:48 | Läst 2418 ggr. | Permalink
En promenad på 10 km är en bra promenad. Men det måste ta ganska lång tid eftersom du gärna vill fylla minneskortet misstänker jag? Fjärde bilden får bli dagens favorit. Mäktiga och vackra block. Undra varför de blivit så vassa? Har de kanske förflyttat sig mot varandra och slipats på det viset?
Svar från Bjarne 2016-01-14 19:54
Ja, och det blev nog 12 km med utökningen! Jag hade hela dagen på mig och gott om fika, så det fick ta tid. Blocken finns på "vulkanberget" om det nu kan förklara vassheten? Tack Ingemar!
Hälsningar, Bjarne
Det kände jag inte till men det som händer söder om Sösdala har de ofta inte med
i Norra Skåne sedan har vi Sydsvenskan de har inte med det som händer norr om Eslöv.
ganska dåligt.
Spännande bilder du visar..
det var en lång promenad det där.
Gun-Inger
Svar från Bjarne 2016-01-14 21:15
Tack för kommentaren Gun-Inger! Det är nog lite dåligt med bevakningen i mellanskåne. När jag var barn bodde jag i Hörby och då fanns fortfarande Mellersta Skåne.
Hälsningar, Bjarne
God måndagskväll! Det var en ordentlig promenad må jag säga. Det är bara att hoppas att vädret blir lika fint de kommande Trettonhelgerna nu när det blivit en tradition! I första bilden är den lite märkligt formade och solbelysta stenen föredömligt placerad i skärningspunkten mellan två linjer. En skuggspel från några osynliga stammar spelar över den lövbeströdda marken. En tämligen kontrastrik bild, med tajt beskärning som fungerar.
Även i andra bilden finns markskuggor från träd utanför bilden. De tillsågade stockarna är olika till karaktären i en bild som främst lever på diagonaler.
Tredje bilden har ett intressant mönster av rötter. Det förvånar mig dock en del att du valde färg för denna bild, men blekt solljus har ju sina förtjänster!
I nästa bild finns det tre lager av sten (ser det ut som). Det som får mig att fundera en del kring denna bild är formationens skarpa kanter i kombination av "stenlagren". Snygg svartvithantering. Kan undra hur det ser ut utanför bildytans gränser. Hade varit intressant med en kompletterande bild över omgivningarna, men då hade fantasin inte fått så stort spelrum...
I den lossnande barken i den sista bilden ser jag huvudet (och litet till) av ett djur, troligen rovdjur, med nosen i backen som spårar ett villebråd. Skulle också kunna vara ett rådjur. Mycket uppmärksamt av dig att upptäcka detta! Ja, så ser jag förstås diagonalen.
De två främsta bilderna tycker jag är de två sista, där jag håller den sista bilden snäppet före fyran. Sedan väljer jag ettan som trea och har därmed enbart valt svartvita bilder!
Hoppas att du har fått en bra inledning på veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-01-19 20:33
Hej igen Ulf! Ja, traditioner är ju till för att hållas, de som är bra i alla fall, och dit räknar jag den här! Ärligt talat provade jag aldrig att göra trean svartvit. Jag borde testat i alla fall! Solljuset är lite väl kraftigt kanske, men det var klarblå himmel och inget att göra åt.

Då har jag en uppgift till nästa trettonhelg, att fota landskapet runt klipporna i bild fyra. Jag kan berätta att det är ganska brant då det är på ett litet vulkaniskt berg, men klippor och rasbranter på några ställen.

Tänk så mycket du ser i sista bilden! Här är jag inte så förvånad över vare sig totalfavorit eller ordningsföljden. Både kul och intressant att alla på pallen är svartvita. Det sporrar mig att tänka ännu mer i svartvitt i fortsättningen.

Ha det gott!
Bjarne