I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Världsarvet Trinidad

Den kubanska staden Trinidad finns med på FN:s världsarvslista. De centrala delarna är verkligen vackra, med mysiga kullerstensgator och färgglada hus. När jag kollar igenom mina bilder, ser jag dock att jag förvånansvärt ofta valt motiv som innehåller någon typ av förfall. Det är nog helt enkelt så att jag faller mer för det än det vackra, åtminstone när det gäller byggnader. Pratar vi natur och landskap är det annorlunda, delvis i alla fall. Det vissna kan också vara fint!

#1

En typisk gata i utkanten av centrum.

#2

#3

Trinidads minsta taxi? Jag frågade aldrig vad Luis skulle ha för en resa.

#4

Den här bilen är allt annat än förfallen!

#5

Många hus hade sådana här "burar".

#6

En chevataxi på huvudgatan.

#7

De här små butikerna upphör inte att fascinera mig, så här kommer en till trots flera i tidigare inlägg.

#8

#9

Vi tar en chevataxi till. Slut för denna gången!

Inlagt 2015-09-26 16:41 | Läst 2441 ggr. | Permalink
Jag är vansinnigt svag för bilarna i bilderna! Bra plåtat!
Svar från Bjarne 2015-09-29 17:20
Tack så mycket för den kommentaren Kjell!
Hälsningar, Bjarne
Mycket fina bilder. Den lilla taxin var onekligen originell medan den rödvita bilen framför de blå fasaderna är ett spektakulärt praktmotiv. Gillar dina gatumotiv även om de känns lite öde ibland, men folk kanske tog det lugnt mitt på dagen.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2015-09-29 17:22
Tack för en utförlig kommentar Lena! Det var sällan någon trängsel på gatorna i Trinidad, eller Havanna för den delen. Lämnar man området där turisterna håller till är det mer glest med folk. Kul att du gillar den röda bilen!
Hälsningar, Bjarne
Det verkar finnas hur mycket motiv som helst i det landet! Väldigt trevligt!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2015-09-29 17:22
Det gör det! Jag hade kunnat stanna länge och fota, det är helt klart. Tack så mycket!
Hälsningar, Bjarne
Härliga och annorlunda bilder, snacka om att bli fotoinspirerad! Fin upplevelse! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2015-09-29 17:23
Stort tack för den kommentaren LO! Det fanns mycket inspiration i det landet.
Hälsningar, Bjarne
God kväll! Många av bilderna "avslöjar" din goda iakttagelseförmåga! Jag inser när jag ser bilderna att jag inte skulle vilja vara bilägare i denna stad. Vilka skumpiga vägar med gatsten... ett under att det går att hålla så gamla bilar i kördugligt skick, i alla fall ser de utanpå ut att vara välbehållna. Första bilden visar en gatuvy med pastellfärgade hus, där man kan ana en visst förfall även om fasaderna ser fina ut. Ingen ögonkontakt med personerna vilket förstärker den stillsamhet som bilden förmedlar.
Den andra bilden visar ett fortskaffningsmedel/arbetsredskap av för oss ovanligt slag. Huruvida det är en åsna, mula eller mulåsna vet jag inte. Här hade jag gärna haft ögonkontakt med åtminstone en av personerna och åsnan, men det är svårt att regissera utan man får ta vad som bjuds innan motivet helt försvinner. Synd att mannen på trappan delvis är dold av åsnefösaren.
Bild tre visar förmodligen en av världens minsta och märkligaste taxifordon. Han får nog förgäves spana efter kunder nedåt gatan. Fin inramning med stolpen och kaktusen. Gillar det komiska anslaget i bilden som kompletteras perfekt med de nakna fötterna i gallerfönstret!
Bilden i fjärde bilden ser väldigt välhållen ut. Den bruna kanten i högra delen av bilden stör mitt ögat en del. Tycker att bilden skulle vinna med en ostörd blå väggyta med de tre intressant portarna.
I femte bilden har du valt att göra bilden osymmetrisk, även om det fanns chans(?) att bygga på symmetri med tre alternativt fyra hela dörrar och elledningar på väggen. Tror att symmetri i någon form hade passat rakt-framifrån-perspektivet bra. Helt klart är det dock en intressant vägg!
Fin och intressant gata i sjätte bilden där taxin i högra delen passar perfekt. Tycker också att elledningarna och gatlampan i övre högra delen passar bra.
Visst är märkligt att det finns så många små butiker som i bild sju, går det överhuvudtaget att leva på de små intäkter de lär dra in? Hole-in-the-wall brukar användas om små engelska pubar, men är finns butiker i ett hål i väggen (vad det nu heter på spanska!).
Bild åtta visar ytterligare en fantastisk liten gata med många intressanta byggnader att låta ögat botanisera bland och upptäcka och förundras över detaljer.
Den avslutande bilden visar att kombinationen av en bil med välskött yttre, en något krackelerande husfasad, ett rektangulärt gallerförsett fönster och ett rund hål (fönster? Målad cirkel?) ger en riktigt trevlig bild!
Det svårare valet av favoritbild återstår... det blir humorbilden (bild tre)! Sedan utser jag bild fyra (med borttagen brun kant) som tvåa och sexan som mycket god trea!
Ha en fick vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-10-06 20:57
Tack så mycket för kommentaren Ulf! Ja du, här får stötdämparna jobba! Jag tyckte också det var synd att jag inte fick med ansiktet på åsneägaren och det är synd med personen bakom. Kanske hade jag kunnat regissera lite och bett männen titta åt något särskilt håll? Något jag sällan gör med främmande människor.

Jo, jag borde tagit bort den bruna kanten i bild fyra. Jag var lite rädd för att få för lite luft bakom stötfångaren, men det hade nog varit bättre ändå. Intressant tanke med symmetri i bild fem. Ja, kanske. Vet inte om jag håller med eller inte!

Håller med om favoritvalet, Taxi Luis. Kul att du observerade fötterna! Det visar att du tagit dig tid och tittat ordentligt.

Ha det bra!
Bjarne